37 de ani pentru ansamblul "Codrenii" din Cornesti, raionul Ungheni

22 Mai 2017 16:22

911 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...


Ansamblul "Codrenii" din orasul Cornesti, raionul Ungheni, contribuie la pastrarea traditiilor etno- folclorice ale poporului român. Martora la evenimentele de aici a fost si o echipa de la TeleM Iasi.

Artistii de aici au marcat zilele trecute împlinirea a 37 de ani de activitate si a 15 ani de Ansamblu- Model, oferind localnicilor un eveniment cultural cu o tinuta aparte.

Cei 37 de ani de activitate au fost marcati sub semnul bucuriei reîntîlnirii tuturor celor care si-au purtat pasii, talentul si destinul prin acest ansamblu.

"Codrenii" functioneaza pe lânga Scoala de Arte Doina si Ion Aldea-Teodorovici, o institutie care are si ea o vechime de aproape patru decenii.

Cu totii au asistat la un amplu program folcloric sustinut de profesionistii de la Ansamblul artistic “Tara Vrancei” din Focsani, condusa de îndragita interpreta de muzica populara, Maria Murgoci.

Nu s-au lasat intimidati de profesionisti si au aratat ca se apropie de nivelul acestora, formatiile de artisti din orasul Cornesti si din raionul Ungheni, care au primit repetate aplauze si ovatii.

Toate cântecele si dansurile din repertoriul ansamblului "Codrenii" sunt culese de la batrânii de pe teritoriul Moldovei, valorificând si promovând astfel bogatul tezaur folcloric al acestor meleaguri.

Localnicii s-au întalnit cu mai multe personalitati de pe ambele maluri ale Prutului, un loc aparte ocupându-l consulul României în Republica Moldova, Petru LITIU.

Ansamblul Codrenii, condus de prof. Ina Biletchi, ne-a demonstrat ca anii de munca, repetitii, bucurii, sacrificii, emotii, nu trebuie încununati numaidecât cu diplome, cadouri, flori, ci mai ales cu recunoasterea meritului sau în ducerea mai departe a traditiilor minunate ale poporului românesc.

Avem o obligatie moralã sã ducem mai departe cultura, traditiile si datinile de pe aceste meleaguri moldovenesti, acum când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

 

Mona POPOVICI

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Culturavezi toate stirile