Aglomeratie mare la Urgente

18 Aprilie 2017 14:34

336 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Sarbatorile de Paste nu au fost linistite pentru toata lumea, iar acest lucru l-au resimtit cadrele medicale din unitatile de primire a urgentelor.

In toate cele 3 zile, cazurile de agresiuni sau afectiuni cauzate de consumul exagerat de alcool si mancare au venit unul dupa altul.

“Cel mai grav caz a fost in cursul noptii, un pacient de 22 de ani, in Sipote, in locuinta lui, cu o plaga injunghiata la nivel abdominal, starea critica a impus trimiterea echipajului Terapie Intensiva SMURD, medicul l-a gasit in soc hemoragic. A fost evaluat clinic si paraclinic, internat in clinica Chirurgie de garda, direct in sala de operatie, unde s-a intervenit chirurgical, pentru leziunile penetrante in torace si abdomen”, a spus prof.dr. Diana Cimpoesu, purtator de cuvant Spitalul Sfantul Spiridon.

In cazul acestui tanar, medicii au anuntat Politia si Parchetul, deoarece primele date arata ca ar fi fost victima unei tentative de omor.

Insa, din cauza acestor pacienti, altii, cu afectiuni mai putin grave au fost nevoiti sa astepte cate doua-trei ore pentru a intra la consultatii, din cauza urgentelor care apareau foarte des.

Multe cazuri urgente au fost ale pacientilor cu afectiuni gastrice cauzate de faptul ca au mancat prea mult.

“Pentru pacientii cu hemoragii digestive superioare, se efectueaza endoscopie in urgenta, de multe ori e nevoie de transfuzii de sange incepand din UPU, si apoi sunt internati in cele mai multe cazuri in Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie, dar in unele cazuri si in clinicile chirurgicale de garda”, a spus prof.dr. Diana Cimpoesu, purtator de cuvant Spitalul Sfantul Spiridon.

S-a inregistrat si un deces, la un barbat de 60 de ani care suferea de ciroza hepatica.

In ciuda tratamentului intensiv pe care i l-au aplicat medicii, barbatul nu a mai putut fi salvat.

 

Cristina NEGOITA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sanatatevezi toate stirile