Amenintare cu succes

17 Mai 2017 13:31

980 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Proiectul de hotarare de Consiliu Local pe tema reducerii poluarii din Iasi, initiat de liberali, va fi discutat luni, 22 mai. Municipalitatea a convocat pana la urma sedinta extraordinara solicitata de alesii PNL. Acestia doreau ca intrunirea sa fie una extraordinara si cerusera sa aiba loc ieri, 16 mai. Numai ca edilii au spus ca nu era indeplinita conditia celor trei zile prealabile convocarii si ca nici nu se justifica un caracter urgent. Ieri, liberalii au amenintat ca vor face plangere penala pe numele primarului Mihai Chirica pentru abuz in serviciu, ei sustinand ca edilul a incalcat legea.

Astazi, insa, municipalitatea a anuntat organizarea sedintei pe 22 mai, iar acest lucru i-a multumit pe alesii PNL, chiar daca a venit cu intarziere. Consilierii liberali au propus achizitionarea a doua statii de filtrare a aerului, in valoare totala de 400.000 de euro, banii urmand sa fie alocati din fondul de rezerva aflat la dispozitia primarului.

 

“Observam, din pacate, ca primarul Chirica tine cont de punctele de vedere ale opozitiei atunci cand recurgem la gesturi extreme. Acum am anuntat ca vom face o plangere penala pentru abuz in serviciu in cazul in care primarul nu ar fi convocat aceasta sedinta pentru ca ar fi incalcat legea. Si am mai avut o situatie asemanatoare cu Festivalul International al Educatiei, Atunci, la fel, primarul Chirica nu a vrut sa treaca prin Consiliul Local bugetul si programul festivalului si atunci am spus ca vom face o sesizare la Curtea de Conturi pentru ca nu ar fi fost legala alocarea de fonduri din bugetul local pentru acest festival si, intr-un final, primarul a hotarat sa convoace o sedinta extraordinara pentru a discuta despre FIE. Deci vedem cum tine cont primarul de punctele de vedere ale opozitiei doar atunci cand recurgem la gesturile cele mai extreme”, a spus consilierul local PNL Razvan Timofciuc.

Madalina POPA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Politicvezi toate stirile