Aveti grija cu masa de Paste!

14 Aprilie 2017 21:37

119 Vizualizari | 0 Comentarii

Aveti grija ce, cat si cum mancati in zilele de Paste! Daca ati tinut post, trecerea la mancarea bazata pe carne si oua trebuie facuta treptat, deoarece altfel pot aparea complicatii grave care pot afecta sistemul digestiv si ficatul.

O atentyie deosebita trebuie acordata modului in care mancam oua rosii. De asemenea, friptura de miel trebuie asezonata cu salate de legume.  Fructele, indeosebi citricele, nu treebuie sa  lipseasca de pe masa.

Nici cu bauturile alcoolice nu trebuie sa exagerati,  altfel veti aglomera unitatile de primire  urgente de la spitale.

“Dupa un post indelungat, un consum brusc de alimente care de digerat pot constitui o problema mai ales pentru pancreas, si atentie, atat consumuld e alimente cat si alcoolul poate constitui o problema in aceasta perioada, pentru ca sunt sarbatori si ne comportam ca atare. In principiu se spune ca nu trebuie consumate mai mult de doua-patru oua pe saptamana, dar situatia nu se pune aici, pentru ca avem sarbatori cu totii, dar as zice sa nu consumam deodata 10 oua de persoana, mi se pare putin cam mult”, spune dr. Irina Teodorescu, medic primar Spitalul de Boli Infectioase.

Cristina NEGOITA

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sanatatevezi toate stirile