Bolnavi multi, bani putini la Spitalul de Boli Infectioase

11 Ianuarie 2017 16:01

352 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase a avut o  surpriza neplacuta zilele trecute, cand au vazut ca  documentele trimise la Casa de Asigurari de  Sanatate pentru decontarea serviciilor  medicale efectuate in luna decembrie 2016 nu  au fost acceptate.

Sefii spitalului vorbesc despre un deficit de  200.000 de lei, rezultat din tratarea unor pacienti  neasigurati.

“Faptul ca unele persoane nu au card la  ele si nu apar ca fiind scoase din sistem sau nu  sunt asigurate nu este vina noastra, pentru ca  aceste cazuri ar trebui scoase complet din  contextul contractului cu Casa de Asigurari.  Contractul cu Casa de Asigurari se adreseaza in  mod special persoanelor asigurate”, a spus dr. Mihnea Hurmuzache, directorul  medical al Spitalului de Boli Infectioase.

Doctorul a dat exemplul unui pacient in varsta de  32 de ani, care a stat internat mai mult de doua  luni din cauza mai multor infectii, printre care si o  meningita.

In final, barbatul a murit, insa in tot acest rastimp  spitalul a cheltuit peste 50.000 de lei.

In schimb, Casa de Asigurari a decontat doar  4.000 de lei.

“Dar ce facem cu neasiguratii, cand vin si  se prezinta la spital? Daca nu-i internam,  suntem culpabili din alt punct de vedere. Si ca  atare, suntem pusi undeva la mijloc,. intre  ciocan si nicovala, intre a nu accepta, ceea ce nu  este deontologic, si a nu primi bani pentru  cheltuielile pe care le facem”, a mai spus dr. Mihnea Hurmuzache, directorul  medical al Spitalului de Boli Infectioase.

Din punctul de vedere al sefilor Casei Judetene de  Asigurari de Santate, lucrurile sunt cat se poate  de clare.

“Casa de Asigurari si-a indeplinit toate  obligatiile contractuale, decontand toate  serviciile medicale in valoarea de contract. La  acest spital nu au fost proibleme, deficit, nu au fost decontate alte sume  decat cele validate de catre SIUI”, a spus Robert Danca, director CJAS.

Reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase vor  reveni cu o noua solicitare catre Casa de  Asigurari si vor reface documentele.

Si asta deoarece nu numai la acest spital sunt  tratati bolnavi neasigurati.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sanatatevezi toate stirile