Burse mult mai mari la UTI

14 Martie 2017 06:19

251 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Burse de pana la 1.200 de lei la Universitatea  Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi.

Cele mai mari burse vor fi cele de performanta, cu  valoarea de 1.200 de lei, care se vor da pe baza  de concurs la studentii cu cele mai mari medii, cu  rezultate pe partea de cercetare stiintifica ori  inovare si alte merite la nivel stiintific si  didactic.

Studentii Universitatii Tehnice "Gheorghe  Asachi" vor primi burse mult mai mari de acum  inainte.

Bursele de studiu se vor numi de merit, iar valoarea minima a acestora va fi de 459 de  lei, in timp ce valoarea maxima va ajunge la 1.092 de lei.

In acest caz, suma va fi proportionala cu media semestriala.

Bursele speciale vor avea valoarea de 600 de lei si vor fi acordate pentru situatii deosebite,  cum ar fi performante sportive sau cultural- artistice remarcabile.

De asemenea, vor exista si burse sociale cu o  valoare de 458 de lei, iar studentii care beneficiaza de acest tip de ajutor au posibilitatea de a primi si bursa de merit.

La nivelul universitatii s-a decis ca studentii sa  obtina cel putin media 7 la disciplinele studiate in semestrul anterior pentru a putea primi bursa.

Totusi, in cazul in care sunt multi tineri cu note  mari, facultatile pot stabili drept criteriu o medie mai ridicata - de 8 sau chiar 8,50.

Nici doctoranzii nu au fost uitati, bursele pe  care le primesc acestia fiind majorate cu cate 400 de lei.

Astfel, doctoranzii de la buget, cu bursa, vor primi  cate 1.450 de lei în primii doi ani de studiu si 1.680 de lei in anul al III-lea.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Educatievezi toate stirile