Campanie FONSS si TELE M: “10 pentru cauze sociale!"

01 Decembrie 2016 11:28

3483 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale  pentru Servicii Sociale si TeleM lanseaza campania de responsabilitate si implicare " 10 pentru cauze sociale! Argumente de 10 pentru implicarea ta."- pentru a promova modul in care puteti sustine proiectele sociale prin diverse mecanisme de finantare.

Pana la sfarsitul lunii martie, veti putea afla din programele TELE M care sunt aceste mecanisme, cum functioneaza, avantajele pentru organizatiile neguvernamentale, pentru cei care redirectioneaza si, cel mai important, care sunt avantajele pentru comunitate si ce fel de probleme pot fi rezolvate cu acesti bani.

Scopul campaniei este de a aduce in atentie cateva mecanisme foarte utilizate in ultimul timp pentru a sprijini serviciile sociale dezvoltate de catre organizatiile neguvernamentale. Redirectionarea de catre persoanele fizice a 2 la suta din impozitul pe venit si redirectionarea de catre companii a 20 la suta din impozitul pe profit sunt doar doua dintre mecanismele prin care pot ajunge bani la aceste organizatii.

“De asemenea, avem si mecanisme cum ar fi debit direct prin care ne putem angaja ca lunar, din banii nostri personali, sa sprijinim printr-o banca aleasa de catre ONG sa sprijinim activitatile derulate de aceasta sau efectiv sa dam o sponsorizare pentru o bursa pentru un copil sau pentru un copil pe care sa il ajutam sa mearga la o gradinita. Sunt diferite cauze care pot fi foarte usor sustinute. Directionand acesti bani catre o organizatie neguvernamentala, noi ne asiguram ca banii ajung acolo unde trebuie, ajung cum trebuie si intr- adevar cu impactul pe care il dorim”, a spus presedintele FONSS, Angela Achitei.

Persoanele cu disabilitati, copiii abandonati sau proveniti din familii disfunctionale, mamele singure si tinerii institutionalizati sunt doar cateva dintre categoriile defavorizate care pot fi ajutate sa isi gasesca un drum in viata, sa se integreze in societate, sa munceasca si sa aduca plus valoare comunitatii cu ajutorul banilor redirectionati catre organizatiile neguvernamentale.

“Indemnam prin aceasta campanie sa se alature parteneriatului FONSS si TELE M atat persoanele fizice cat si companiile si sa directioneze sau sa doneze din putinul pe care il au, sau din multul pe care il au, pentru o cauza sociala si pentru un serviciu social care intr-adevar creaza independenta si reduce partea de dependenta de ajutoare sociale a persoanelor in dificultate”, a mai spus presedintele FONSS.

FONSS este formata din organizatii neguvernamentale, persoane juridice de drept roman, implicate in furnizare de servicii sociale pentru grupuri vulnerabile si isi propune, printre altele, sa promoveze implicarea organizatiilor neguvernamentale din Romania in politica locala, regionala, nationala, europeana si transfrontaliera pentru dezvoltarea serviciilor sociale.

Pana la sfarsitul lunii martie, reprezentatii FONSS vor participa la TELE M la 10 emisiuni in care vor fi prezentate activitatile desfasurate de membrii federatiei si maniera in care pot fi sustinute proiectele desfasurate de ONGuri în ieneficiul comunitatii.

Cristina MUNTEANU , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile