Caravana profilaxiei: Mai bine prevenim decat sa tratam

24 Mai 2017 14:21

743 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Preventia afectiunilor stomatologice. Trecut- Prezent-Viitor” - aceasta este tema Caravanei Profilaxiei, care s-a desfasurat in patru puncte din oras. Toti cei care au trecut pe la corturile amplasate in principalele cartiere din oras au primit sfaturi si produse promotionale de la studentii de la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. La unul dintre corturi a poposit un grup de copii de gradinita. Drept rasplata pentru ca sunt cuminti si se spala pe dinti, copiii au primit cate o pasta de dinti.

“Anul acesta, Caravana profilaxiei, asa cum v-am obisnuit in fiecare an, consta in promovarea sanatatii orale. Ne ajuta ca de fiecare data sponsorii nostril, Facultatea de Medicina Dentara este de asemenea alaturi de populatia din iasi, suntem amplasati in diverse locuri strategice, ca in fiecare an. Promovam sanatatea dentara”, a spus asist.univ. Maria Bolat, Facultatea de Medicina Dentara, UMF Iasi.

Iesenii care au trecut pe la corturi au avut numai cuvinte de lauda pentru initiativa Facultatii de Medicina Dentara.

“Foarte bine, mai ales pentru copii. Noi, cei mai in varsta, dar copiii trebuie sa... Dar ati avut probleme dentare? Dar cum? Cine nu are probleme dentare? Toti avem, dureri, si cu astea, nu mai spunem de dureri”, a spus Melu Popovici, iesean.

Caravana Profilaxiei a fost organizata de Asociatia Dentara Româna pentru Educatie, în parteneriat cu Societatea Studentilor Stomatologi de la Universitatea de Medicina si Farmacie si Colegiul Medicilor Dentisti Iasi.

Un studiu realizat anul trecut de specialistii din domeniu arata ca 72% dintre români au probleme dentare.

De aceea preventia este foarte importanta si trebuie inceputa de la varste foarte fragede.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sanatatevezi toate stirile