Cearta intre UNPR si PMP

19 Mai 2017 16:01

521 Vizualizari | 0 Comentarii

Rica se adanceste intre doua partide mici, iar cearta lor nu le aduce niciun castig, ba dimpotriva.

Este vorba despre UNPR si Partidul Miscarea Populara, care, anul trecut, au intentionat sa fuzioneze.

Acum, cei de la UNPR au contestat fuziunea, si, daca instanta va da castig de cauza celor de la Miscarea Populara, atunci UNPOR va pierde cativa reprezentanti in Parlament sau in consililiile judetene ori locale.

Doua instante au decis ca fuziunea dintre Partidul Miscarea Populara si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei din 2016, inainte de alegerile locale, este legala, insa reprezentantii celui de-al doilea partid nu sunt multumiti. Ei au atacat aceasta decizie, iar Curtea de Apel se va prununta in scurt timp. Pana atunci, membrii UNPR din Iasi nu se considera ca facand parte din PMP si sustin ca sunt progresisti pana in maduva oaselor. Situatia lui Mircea Manolache este foarte complicata, deoarece el a fost ales consilier judetean pe lista comuna a PMP cu UNPR.

Mircea Manolache, consilier judetean UNPR: “Pe data de 4 aprilie anul acesta, noua conducere a UNPR a fost inregistrata in registrul partidelor politice. Fapt pentru care am primit o decizie, in baza unei hotarari a Biroului Executiv national, ca, in 48 de ore, sa-mi exprim directia: sunt membru PMP sau membru UNPR? pentru ca, daca as fi spus ca sunt membru PMP, fuziunea nefiind terminata, pe loc as fi fost exclus Cu alte cuvinte, in 2016, eu am candidat pe listele UNPR, pe data de 5 am primit adresa, am completat acea declaratie, in baza acelei hotarari date de UNPR, sunt membru UNPR, voi ramane membru UNPR”.

Insa, daca fuziunea se va finaliza si PMP va fuziona cu UNPR, Manolache va deveni membru al primului partid. Aici situatia se complica. Petru Movila, presedintele PMP Iasi, sustine ca Mircea Manolache a fost exclus din PMP si ca nu va mai fi primit inapoi.

Petru Movila, presedinte PMP Iasi: “Fuziunea este aproape de finalitate, a fost impiedicata de fractiuni din fostul UNPR sau PPDD. Negocierile pentru fuziune din partea UNPR au fost conduse de o echipa alcatuita din Valeriu Steriu, Ion raducanu, Gheorghe Emacu, din pacate, dupa ce au fost finalizate listele, Ion Raducanu si Gheorghe Emacu au avut alte abordari, cert este ca fuziunea se va finaliza, partidul Miscarea Populara este un partid care nu are niciun fel de datorii”.

Acesta mai sustine ca Manolache isi va pierde functia de consilier judetean.

Petru Movila, presedinte PMP: “Cand fuziunea va fi finalizata, este clar ca toti alesii locali ai UNPR-ului traditional conduis de Valeriu Steriu vor deveni conform legii partidelor politice membri PMPcei care au fost in UNPR si au spus ca nu vor in PMP nu vor fi primiti, iar cei care au fost exclusi de asemenea nu vor fi primiti in PMP”.

In acelasi timp, cei de la UNPR se pregatesc pentru alegeri in structurile judetene si la nvel national.

Pe 25 iunie, la iasi va avea loc si conferinta judeteana Iasi a UNPR.

Membrii UNPR ssutin ca au 4.000 de membri de partid in 62 de localitati ale judetului.

Dintre acestia sunt 5 primari, 19 viceprimari, 105 consilieri comunali si doi consilieri judeteni.

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Politicvezi toate stirile