Chirii ANL mai mici doar pentru unii

19 Mai 2017 15:42

412 Vizualizari | 0 Comentarii

Chiriile locuintelor ANL scad cu valori cuprinse intre 17,5 si 34,5 la suta. Reducerea se va aplica insa contractelor in vigoare din momentul prelungurii acestora. Altfel spus, actualii chiriasi vor plati in continuare aceleasi sume ca si pana acum, pana la expirarea duratei contractului pe care il au deja.

 

Noile valori intra de acum in vigoare doar pentru contracte noi, adica pentru cei care vor primi in viitorul apropiat cheile unor astfel de locuinte. Numarul acestor chiriasi este insa mic, intrucat nu s-au mai construit blocuri ANL in ultimii 5 ani si jumatate. Odata expirate contractele actualilor chiriasi, noile documente vor prevedea sume mai mici.

Astfel, chiria pentru o locuinta cu o camera, pentru un chirias care are varsta de peste 35 ani, chiria va scadea de la 234 de lei, cat estea cum, la 170 lei. In cazul unei familii cu varsta sub 35 de ani, suma se va reduce de la 172 de lei la 142 de lei.

Chiria pentru o locuinta cu doua camere, pentru un chirias cu varsta pana de peste 35 de ani va fi de 251 de lei, fata de 360 de lei, cat este acum, in timp ce in cazul celor sub 35 de ni, suma se va reduce de la 264 de lei la 206 lei.

Semnificative vor fi micsorarile in cazul apartamentelor cu trei camere: de la 520 de lei la 354 de lei, in cazul chiriasilor cu varsta de peste 35 de ani, si de la 358 de lei la 294 de lei pentru cei sub 35 de ani.

Reducerea chiriilor a fost decisa printr-o hotarare de Guvern din luna aprilie. Normele de aplicare au fost publicate in Monitorul Oficial in aceasta saptamana.

Madalina POPA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile