Conferinta internationale pentru Securitate si Sanatate in Munca, la UTI Iasi

18 Mai 2017 15:57

498 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Specialisti din domeniul securitatii si sanatatii in munca din toata tara, dar si din strainatate, participa in aceste zile la a treia editie a Conferintei internationale pentru Securitate si Sanatate in Munca.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi".

Un mediu de munca sanatos, privit ca o conditie esentiala pentru muncitori de toate varstele, precum si legatura dintre cresterea niveluluid e securitate a anagajatilor si progresul tehnic. Acestea sunt problemele abordate de conferinta cu tema "Munca durabila si imbatranirea sanatoasa pe parcursul vietii profesionale", organizata de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi. Participantii la conferinta - specialisti de marca din domeniu - - au adus in discutie la deschiderea lucrarilor diverse aspecte deosebit de importante care apar in societati.

Neculai Vitelaru, presedinte Patronatul pentru IMM-uri: “Patronatul pe care-l reprezint a lansat ca initiative legislative legea preventiei, si legea debirocratizarii. Constatam cu satisfactie ca in Iasi suntem pionieri in domeniul preventiei, ma refer aici la Inspectoratul Teritorial de Munca, pentru ca s-a inoculat acea notiune de vizita de inspectie. Ca vin si te amendeaza, evetual chiar iti inchide afacerea. In primul rand se verifica conformitatea, cu cele recomandate prin legislatie, si apoi se da un termen pentru remedierea acestor neconformitati”.

Participantii la Conferinta pentru Securitate si sanatate in Munca vor aborda teme precum imbunatatirea performantelor in securitate si sanatate in munca printr-o gestionare eficineta a riscurilor psihosociale sau supravegherea medicala speciala a lucratorilor varstnici.

De asemenea, alte momente ale conferintei vor atinge problema costurilor generate de zgomot in procesul muncii sau rolul lucratorilor in varsta si promovarea imbatranirii active la locul d e munca. De asemenea, cei prezenti doresc sa elaborareze o noua strategie nationala privind securitatea si sanatatea in munca.

Lucrarile conferintei internationale pentru securitate si sanatate in munca se incheie sambata, 19 mai.

x

(Cristina Negoita, Vlad Sandu)

 

 

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Economicvezi toate stirile