Cu mic, cu mare, la sah

03 Aprilie 2017 16:21

603 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Asociatia Judeteana de Sah Iasi, in parteneriat cu Directia de Asistenta Comunitara, Asociatia Judeteana “Sportul pentru toti” Iasi si Arhiepiscopia Iasilor, a organizat in perioada 31 martie - 2 aprilie Festivalul International al Moldovei.

Au participat 95 de sahisti din Romania, Moldova si Danemarca cu varstele cuprinse intre 6 si 70 de ani.

“Avem participanti din 3 tari aici, din Romania, din Moldova de dincolo de Prut, si din Danemarca, sunt foarte multi jucatori de valoare, printre care un maestru international de dincolod e Prut, si multi copii, campioni nationali si chiar si un vicecampion european, Matei Mogarzan. Concursul este o buna pregatire pentru copii, pentru ca in perioada 20 - 30 aprilie, la Iasi va avea loc Campionatul mondial de sah, unde se asteapta aproape 500 de copii din toata lumea”, a spus Alin Ghiocel Apostol, Asociatia Judeteana de sah.

Concursul a fost castigat de catre Calin Alexandru de la Tinerii Maestri Bucuresti, urmat de Victor Romcovici din Moldova si George Paval de la Sfinxul Iasi.

La baieti 10 ani cel care a adunat cele mai multe puncte a fost Matei Mogarzan de la C.S. Politehnica Iasi, iar la baieti 8 ani primul s-a clasat Ilie Sebastian de la C.S. Politehnica Iasi.

In clasamentul fetelor s-a desprins castigatoare Stefana Barila de la Micul sahist, urmata de Larisa Goian din Moldova si daria Holic de la Micul Sahist Iasi.

La fete 10 ani prima a fost maria Artene, iar la 8 ani Alexia Andries, ambele de la Politehnica Iasi.

La copiii de 7 ani cei care au adunat cele mai multe puncte au fost la baieti Ioan Apostol, iar la fete Maria Bugan, ambii de la C.S. Politehnica Iasi.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sportvezi toate stirile