De ce vin turistii straini in Romania

10 Aprilie 2017 16:50

912 Vizualizari | 0 Comentarii

O analiza recenta arata care este profilul turistului strain care vine in Romania, ce cauta aceasta in tara noastra si cat este dispus sa cheltuiasca. Astfel, daca turistul austriac cheltuie 100 de euro pentru o zi petrecuta in Romania, un american lasa aproape 1.200 dolari/calatorie, inclusiv biletul de avion. In ceea ce-i priveste pe austrieci, multi turisti veniti din aceasta tara cauta in Romania oferta culturala si frumusetea naturala a Romaniei. De regula, acestia au varsta de peste 40 de ani si fac parte dintr-un segment de populatie educat si cu posibilitati financiare peste medie. O alta categorie de turisti austrieci, care au calatorit si calatoresc in tara noastra sunt cei din clasa medie.

Acestia sunt de regula oameni cu varste peste 50 de ani, cu timp si bani pentru calatorii.

Prefera circuitele culturale organizate, cu autocar sau avion, dar si croazierele pe Dunare, pentru a evita complicatii si pierderea de timp cu chestiuni organizatorice.

Cea de-a treia mare grupa de turisti austrieci care viziteaza Romania o reprezinta amatorii de turism activ si de aventura. In aceasta categorie intra oameni mai tineri, iar activitatile preferate sunt: drumetii in Carpati, activitati de outdoor, cicloturism, plimbare cu canoe etc. In schimb, americanii care viziteaza Europa au o medie a veniturilor anuale/familie de 135.700 de dolari, varsta medie de 45 de ani, iar majoritatea sunt femei. Dintre acestia, doar 12% dintre americani calatoresc in Europa in baza unor pachete de calatorie/ tururi achitate anticipat. In Est insa ajung in special cei cu varsta de peste 50 de ani.

Cei mai multi dintre americanii si canadienii care au vizitat sau intentioneaza sa viziteze Romania sunt calatori educati si experimentati care au calatorit deja, de cel putin trei ori, in Europa de Vest si Centrala. Cele mai cunoscute atractii turistice in randul turistilor americani si canadieni sunt Bucurestiul, sudul Transilvaniei, in principal Brasov, Sibiu cetatea Sighisoara, Bucovina, castelele Peles si Bran.

La randul sau, turistul britanic este experimentat, relativ bogat si din ce in ce mai pretentios. Principalele elementele considerate esentiale pentru o vacanta reusita sunt vremea, excursiile in locuri noi, interesante, cu vizitarea unor zone si culturi noi, bautura la preturi rezonabile, bucataria locala, plaje neaglomerate, curate si fara zgomot, transport convenabil, viata de noapte. Principalele atractii in Romania pentru turistii britanici sunt orasele mediavale ale Transilvaniei, manastirile din Bucovina, tururile cultural, litoral si Delta Dunarii.

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Lifestylevezi toate stirile