Gest de pace pentru rusii din Chisinau

01 Noiembrie 2013 20:18

3262 Vizualizari | 7 Comentarii

Un grup de basarabeni si ieseni le-a dat o lectie de comportament rusilor de peste Prut. Acestia au ingrijit mormintele eroilor rusi din Cimitirul "Eternitatea" din Iasi.

Si asta dupa ce la Chisinau, in urma  depunerilor de flori la "Cimitirul eroilor romani",  cetatenii rusi au vandalizat mai multe morminte. Profanarea a avut loc de Ziua armatei Romane, care a fost marcata si in calendarul din  Republica Moldova. Initiativa de a ingriji mormintele eroilor rusi de la Cimitirul "Eternitatea" apartine "Platformei  Civice Actiunea 2012", filiala Iasi.

Grupul format din basarabeni si ieseni a  fost indignat de gestul rusilor de la Chisinau,  care au profanat mai multe morminte de "Ziua  Armatei Romane".

Ca raspuns la comportamentul lor anti- roman si anti-uman, acestia au incercat sa le  transmita rusilor, prin gestul lor, un mesaj de  pace.

"Stim bine ca pe data de 25 octombrie este Ziua  Armatei Romane si cu acest prilej oficialii romani din Republica Moldova au depus mai multe coroane de flori iar aceste coroane de flori dar si morminte au fost profanate si vandalizate. Pe langa acest fapt noi nu am venit sa vandalizam, am venit sa transmitem un mesaj de unire si de pace pentru poporul rus, ca ne dam seama ca nu romanii au facut ce au  facut in Chisinau", spune  Marius Gratian Benchea, membru "Platforma Civica Actiunea 2012" Iasi.

"Sunt din Basarabia, Soroca si cunosc perfect comportamentele si atitudinea rusilor fata de noi romanii- basarabeni si nu este unul bun, nu este unul frumos, daca vorbesti cu ei iti raspund in rusa chiar daca stiu "limba moldoveneasca" si nu vor sa accepte ca Basarabia sa revina la tara mama", completeaza Doina Grosu, membru "Platforma Civica Actiunea 2012" Iasi.

Grupul de basarabeni si ieseni le-a dat anti- romanilor de peste Prut o lectie de comportament 

Sorin Beciu, membru "Platforma CivicaActiunea 2012" Iasi: "Am venit sa transmitem un mesaj  european ca sustinem pe cei cazuti, nu  conteaza din ce tabara, aliati sau dusmani. Este  o valoare europeana sa ai grija de cimitirele  eroilor si dorim sa demonstram ca legea  Talionului de 2000 de ani nu este valabila  pentru noi, noi suntem un popor pasnic.”

Grupul de la Iasi care a ingrijit mormintele eroilor rusi cazuti in cele doua razboaie mondiale spera ca gestul lor sa miste din loc atitudinea rusilor din Republica Moldova.

 

Tele M

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

7 Comentarii

 • ovidiu

  05.06.2015 21:22 - scrisoare deschisa catre doina grosu si marius gratian benchea, mmd group ca urmare a faptului ca v-am dat suma de 1750 de lei la inceputul lunii septembrie, anul trecut (2014), in baza contractului cu nr 917/ 09.09.2014 reprezentand 50% avans pentru realizarea unui site, care trebuia realizat in termen de 43 de zile, lucru care nu s-a realizat deoarece nu ati facut absolut nimic, va aduc din nou la cunostinta pe aceasta cale sa restituiti banii care i-ati incasat, deoarece contractul a incetat la terminarea perioadei de realizare si mai mult datorita faptului ca nu ati realizat absolut nimic, v-am anuntat in repetate randuri ca orice colaborare cu voi s-a incheiat si am reziliat contractul. v-am rugat de nenumarate ori sa-mi restituiti banii atat telefonic cat si prin e-mail (care acum este blocat), la care nu am primit decat indiferenta si in ultimul timp, mesaje injurioase. nu regret ca nu mi-ati facut situl, deoarece am gasit alti oameni mult mai competenti ca voi, care nu mi-au cerut nici un ban in avans. regret doar faptul ca am pierdut timpul cu voi. nu v-am cerut decat ce e al meu, mai mult v-am donat si bani pentru actiunile voastre caritabile dar se pare ca nu a fost indeajuns. in cazul in care nu inapoiati banii, imi rezerv dreptul sa va depun plangere penala pentru insulta, abuz de incredere, inselaciune si totodata sa sesizez toate nstitutiile competente, iar pentru recuperarea sumei daca este cazul va voi actiona in justitie iar la sumele datorate se vor adauga cheltuielile de judecata, reprezentand taxele judiciare si de timbru plus onorariile. avand in vedere ca sunteti tineri si ar fi pacat sa va patati numele pentru mai nimica, sper sa va treziti in ultmtimul ceas si sa restituiti banii necuveniti si totodata sper ca pe viitor sa va fie invatatura de minte si asa ceva sa nu mai faceti. e extrem de urat sa profiti de credibilitatea pe care v-o acorda oamenii. daca nu poti sa faci ce ai promis, nu ceri bani, iar daca ai luat bani ii dai inapoi. e simplu si la mintea cocosului. daca voi credeti ca oamenii muncesc ca sa va dea voua bani asa degeaba ca sunteti baieti frumosi, va inselati. iar daca doriti sa-mi mai trimiteti vreun sms injurios va rog sa mi-l adresati personal, fata in fata, cu siguranta ar fi mult mai deschis mesajul si totodata mult mai palpitant. credibilitatea si renumele il pierzi doar odata, dar odata pierdut nu-l mai recastigi niciodata. in rest va doresc toate cele bune.

  Raspunde
 • max

  06.02.2014 16:38 - "ca ne dam seama ca nu romanii au facut ce au facut in chisinau" )))) foarte nostim.eu nu inteleg,voi in general intelegi deferenta intre presupunere shi fapt demonstrat??

  Raspunde
 • max

  06.02.2014 16:38 - "ca ne dam seama ca nu romanii au facut ce au facut in chisinau" )))) foarte nostim.eu nu inteleg,voi in general intelegi deferenta intre presupunere shi fapt demonstrat??

  Raspunde
 • max

  06.02.2014 16:38 - "ca ne dam seama ca nu romanii au facut ce au facut in chisinau" )))) foarte nostim.eu nu inteleg,voi in general intelegi deferenta intre presupunere shi fapt demonstrat??

  Raspunde
 • stefan

  04.11.2013 11:28 - video? unde?

  Raspunde
 • ioan

  02.11.2013 10:17 - bravo autorului informatiei. bravo actiunii 2012. un poet scria noi stim pe cine sa iertam caci oamni am fost si oameni am ramas. cat priveč™te vandalii de la chič™inau, vina o poarta an egala masura ministerele educač›iei č™i culturii de la chič™inau, care au luat apa in gura dupa actul de profanare a de la cimirirul eroilor unde zac oasemnintele a 6 natiuni din timpul celui de al doilea siprimul razboi mondial. sunt acolo si oastasi sovitici. au stiut despre asta vandalii contemporani ???

  Raspunde
 • vasile

  01.11.2013 22:29 - rusii din chisinau ar trebui castračši, sa nu sa se mai imulčšeasca, sau macar impuscačši.

  Raspunde

Localvezi toate stirile