Guvernul a uitat de Iasi

29 Mai 2017 15:17

507 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Judetul Iasi este discriminat de Guvern, considera deputatul liberal Marius Bodea.

Intr-un comunicat trimis redactiei, Bodea a aratat ca judetul nostru contribuie la bugetul de stat cu cu 380 de milioane de lei mai mult decît primeste de la bugetul national.
Niciun proiect major nu a primit finantare de la Guvern în acest an, in timp ce judete precum Teleorman sau Timis, din care vin presedintele PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu au primit impreuna peste 1,1 miliarde de lei. Deputatul considera ca tratamentul nedrept la care este supus Iasul este strigator la cer.

“Guvernul, prin politicile sale discriminatorii la adresa comunitatii noastre, condamna la subdezvoltare toata Moldova. PNL Iasi încearca sa corijeze aceasta situatie prin amendamentele depuse la Legea Bugetului de Stat de catre parlamentarii sai. Consider ca actuala lege a finantelor publice locale si a codului fiscal trebuie schimbata astfel încât o mai mare parte a banilor care se produc în comunitati prin taxe si impozite sa fie cheltuiti de catre autoritatile publice locale. Descentralizare înseamna, în fond, acordarea comunitatilor locale dreptul sa-si administreze banii aaa cum considera de cuviinta, în functie de nevoile si proiectele locale", arata deputatul Marius Bodea in comunicat.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Politicvezi toate stirile