Iarna grea in aprilie

21 Aprilie 2017 14:06

155 Vizualizari | 0 Comentarii

O zi si jumatate de ninsoare au facut dezastru in judetul Iasi. Drumuri blocate, localitati ramase fara energie electrica, masini distruse de copaci rupti, nenumarati arbori si chiar stalpi pusi la pamant. Problemele au fost atat de multe, incat indepartarea lor va lua destul timp. Nici macar in iarna, cand a nins neintrerupt zile in zile si a batut vantul puternic nu au fost atatea necazuri.

Bilantul celor aproape 40 de ore de ninsoare este unul sumbru: localitati invecinate Iasului, dar rupte de lume, drumuri inzapezite, alimentare cu energie electrica intrerupta, circulatie dificila chiar si pe soselele functionale, avioane care nu au mai plecat sau nu au mai venit catre Iasi, masini distruse de copaci cazuti, trafic restrictionat din cauza stalpilor aplecati de vant.

Noaptea care a trecut a fost una neagra si pentru angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care au intervenit pentru a salva o femeie din Tibanesti, pe care o apucasera durerile nasterii. Femeia in varsta de 23 de ani nu a putut fi adusa la Iasi, pentru ca soselele erau impracticabile, asa ca a nascut intr-un automobil de transport victime multiple. O alta gravida a asteptat la dispensarul din Dagata sosirea echipajelor ISU, care s-a aduca la Iasi cu un vehicul special, capabil sa strabata drumul inzapezit.

Echipajele SMURD au avut insa si alte interventii, pentru ca nu au lipsit accidentele rutiere, unul grav, cu victime omenesti, avand loc chiar astazi la amiaza in Popricani.

Probleme au fost si la Aeroport, unde sute de pasageri au asteptat ore in sir, intrucat multe avioane nu au decolat sau nu au aterizat.

In ceea ce priveste starea drumurilor judetene si nationale, aceasta s-a modificat de la o ora la alta. Astazi la amiaza, 12 tronsoane de drum judetean erau blocate de zapada, iar traficul intre Iasi si Vaslui, pe DN 24, dar si intre Iasi si Husi, pe tronsonul DN 24 B Albita-Husi, era inchis. De aseamenea, nu se putea circula pe DN 26, intre Vanatori si Blagesti.

Si in alte judete ale Moldovei au fost probleme.

Traficul era inchis pe DN 11 A intre Podul Turcului si Barlad, pe DN 15D, intre Piatra Neamt si Roman, pe DN 24A, intre Murgeni si Falciu.

In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, in judetul Iasi, la amiaza erau 46 de localitati fara curent. Necazuri au fost in toate judetele Moldovei, dar o situatie deosebita s-a inregistrat la Barlad, unde s-au rupt 23 de stalpi de inalta tensiune.

Madalina POPA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile