Iasul, o mare de zapada

11 Ianuarie 2017 16:01

310 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Edilii se lauda ca, pana astazi la amiaza, pe strazile Iasului au actionat 47 de utilaje, dintre acestea 25 fiind autobasculante cu lama, celelalte ocupandu-se de imprastierea de materiale antiderapant sau de incarcarea si ridicarea zapezii din oras. Cei care au mers astazi prin Iasi, fie ca soferi, fie ca pietoni, nu au simtit insa ca municipalitatea ar fi facut eforturi pentru ca circulatia sa se desfasoare cat se poate de bine.

 

Circulatia prin Iasi a fost astazi una de cosmar, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.

In multe cartiere, nu parea sa fi intrat vreun plug care sa indeparteze zapada de pe carosabil. Din aceasta cauza, in zone cu trafic intens, precum bulevardul Dacia, Cantemir, ba chiar si pe Stefan cel Mare, si mai ales la semafoare, masinile pareau sa inoate prin omat, nu sa circule. In plus, indepartarea zapezii de pe carosabil si impingerea ei catre trotuare a format adevarati nameti, care peste noapte au inghetat.

Acestia strajuiau strazi din toate zonele, situate atat la periferii, cat si in centru sau Copou. Pe de alta parte, nici pietonilor nu le-a fost usor. Acestia au fost siliti adesea sa mearga printre masini, in conditiile in care trotuarele erau fie complet necuratate, fie pline de zapada impinsa de pe carosabil.

 

Nici macar in vecintatea scolilor, care au inceput astazi cursurile, nu a fost mai usor.

Pana si acolo, trotuarele semanau cu derdelusuri, nu cu locuri destinate pietonilor. In ciuda evidentelor, edilii au sustinut ca s-a actionat cu promptutidine in intreg orasul, atat pe strazi, cat si pe trotuare.

 

“Din aceasta dimineata si pana la ora 12.00, echipele Citadin SA au intervenit cu 47 de utilaje, impreuna cu 30 de muncitori. Pana la ora 12.00, pe strazile din municipiul Iasi au fost imprastiate 154 de tone de clorura de sodiu tratata cu inhibitori, sase tone de clorura de calciu si 24 tone de material antiderapant preparat. in acelasi timp, echipele Citadin SA au continuat sa transporte zapada stransa de pe strazi si trotuare in zona C. A. Rosetti, precum si in cea a fostului hipodrom din CUG (…) Salubris SA a intervenit cu noua utilaje specifice pe trotuare si zonele pietonale, pe care au imprastiat 545 de kilograme de material antiderapant preparat, precum si 1,5 tone de clorura de calciu. Pe teren sunt in prezent 109 muncitori, care actioneaza pe aleea Ghica Voda, str. Elena Doamna, bd. Chimiei, bd. Primaverii, Calea Chisinaului, pasaj Frumoasa, str. Costache Negri, bd. Anastasie Panu, pietonalul si bd. Stefan cel Mare si Sfant”, se arata intr-un comunicat al Primariei Iasi.

 

De maine, la deszapezirea trotuarelor, aleilor pietonale si cailor de acces in special in zona institutiilor publice vor participa si detinuti care sunt dispusi sa faca acest lucru.

Madalina POPA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile