Ieseni invidiosi pe satenii din vecinatate

20 Martie 2017 15:33

290 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Asteapta de 30 de ani sa fie asfalt si pe strada lor, dar s-au ales doar cu promisiuni si cu niste resturi adunate de prin oras, probabil in urma daramarii unor cladiri. Aceasta este situatia de pe strada "Movila Pacuret", iar oamenii spun ca s-au saturat sa tot fie mintiti ori de cate ori cer ajutorul edililor. Astazi, pe acolo au ajuns angajatii Citadin, care, la fel ca altadata, au adus bolovani si moloz. Pentru ca au actionat la fel si in alti ani, acum nici macar sistemul de canalizare care sa preia apa de ploaie nu mai functioneaza, fiindca a fost acoperit cu resturi, iar baltile devin stapanele strazii ori de cate ori picura afara.

N-au asfalt, dar periodic au parte de curti inundate. Locuitorii de pe mai multe strazi din zona Pacureti sunt disperati si asteapta de ani buni ca macar un priar sa-si tina promisiunile. Pentru ca, rand pe rand, toti edilii le-au promis sa le rezolve situatia.

Insa timpul a trecut, in zona au aparut case care de care mai frunoase, insa problemele de pe strada au ramas. In cazul celor care locuiesc pe strada "Movila Pacureti", modernizarea a insemnat doar imprastierea o data pe an a unor bolovani si a unor resturi provenite din constructii.

“Niste prostii aduc, au adus de prima data. Resturile orasului. Tot ce-i al orasului aduc aici”.

Pietrele mari de pe strada s-au transformat de fiecare data in motiv de joaca pentru copiii rromilor din vecinatate, care au ales drept tinte ferestrele caselor. Din aceasta cauza, proprietarilor nu le-a ramas decat o solutie: sa-si inalte cat au putut gardurile.

“Si toate pietrele... Uitati-va ce e pe casa, acolo”.

Se joaca copiii, nu?

“Vin, arunca dupa oameni. Uitati, eu ma pregatesc acum, ca mie imi sparge geamul. Uitati ca vreau sa fac, ca-mi sparge geamul, ca-i copil”.

Pietroaiele nu sunt insa singura problema. Molozul si noroiul au infundat sistemul de canalizare. In plus, gurile de preluare a apei pluviale sunt mult prea inalte in comparatie cu nivelul strazii, asa ca de cate ori ploua, apa trece pe langa ele.

“Vine apa din deal si aici se ocupa tot. Nu poti iesi afara din curte. Canalizarile respective se infunda. Din cauza noroiului, din cauza pietrelor pe care le aduce apa”, a spus un locuitor de pe strada “Movila Pacuret”.

“Nu s-a facut treaba buna deloc, de la inceput. Cand ploua, din coltul acela apa vine, caminul e sus si apa vine pe langa el. Si intra la oameni in ograda”, a spus un alt locuitor din zona.

Oamenii sunt nemultumiti si de faptul ca, la cateva strazi mai incolo, se intra practic in comuna Valea Lupului. Iar in localitatea invecinatata, aflata la doar cativa zeci de metri departare, nu exista nici noroi, nii pietroaie pe drumuri, ci doar asfalt...

“Mergeti la Valea Lupului si vedeti ce asfalt este turnat. Si acolo e la tara”.

“Acuma e partidul lui Chirica la guvernare. De ce nu face orasul asta de nota 10? ca pana acum a spus ca ii cutare, ii cutare. E partidul lui, nu? De ce nu se bate cu mana in piept. Sa faca. Ca suntem in oras, da?”

De parca faptul ca ar fi desfundate n-ar fi de ajuns, strazile din zona Pacureti sunt si foarte inguste, asa ca pe multe dintre ele nu pot sa treaca una pe langa alta doua masini. Locuitorii au cerut municipalitatii sa le transforme in strazi cu sens unic. Ce-i drept, edilii au amplasat semne de circulatie. Numai ca pe unul l-au scos, asa ca de pe "Movila Pacuret" se poate veni, dar nu se mai poate pleca...

Madalina POPA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile