Inca o minivacanta

18 Mai 2017 10:45

455 Vizualizari | 0 Comentarii

Bugetarii vor avea o minivacanta de cinci zile intre 1 si 5 iunie, Guvernul aproband o hotarare potrivit careia si ziua de 2 iunie va fi fi libera. Astfel, ziua de 1 iunie este declarata sarbatoare legala. Urmeaza 2 iunie, iar 3 si 4 iunie sunt sambata si duminica.

Ziua de 5 iunie, luni, este tot o sarbatoare legala nelucratoare - cea de-a doua zi de Rusalii. Parlamentul a decis in octombrie 2016 ca 1 Iunie, Ziua Copilului, sa fie zi libera nelucratoare, cu scopul de a imbunatati relatia dintre copiii si parintii din Romania si de a-i determina pe parinti sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Romanii au 14 zile libere in 2017, stabilite pentru sarbatori publice sau religioase, cu doua zile mai mult fata de anul trecut, insa trei dintre ele sunt in week-end. Salariatii care sunt nevoiti sa lucreze in zilele declarate sarbatori legale trebuie sa beneficieze de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, ei trebuie sa primeasca, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, un spor la salariul de baza, ce nu poate fi mai mic de suta la suta din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Economicvezi toate stirile