Maricel Popa si "noaptea mintii"

18 Mai 2017 14:26

538 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Aeroportul, la un pas de a fi pus pe chituci. Un fost director si presedinte al Consiliului de Administratie al acestui obiectiv spune ca actuala conducere a Consiliului Judetean va distruge tot ceea ce s-a realizat in ultimii ani la Aeroport doar din dorinta de a-si favoriza oamenii proprii. Toate aceste afirmatii au aparut dupa ce ieri, la intrunirea alesilor judeteni, s-a decis, in absenta liberalilor, cum se vor selecta cei ce vor decide soarta Aeroportului in urmatorii 4 ani. Pentru ca sunt convinsi ca ceea ce s-a aprobat a fost ilegal, reprezentantii PNL spun ca vor cere nu doar atacarea in contencios administrativ a hotarararii adoptate, ci si implicarea Corpului de control al primului-ministru si audieri in Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor.

 

Aeroportul International Iasi se afla in mijlocul unui nou scandal de proportii. Liberali reclama faptul ca se doreste desemnarea unei conduceri aservite PSD, care nu are nimic in comun cu sustinerea intereselor unui obiectiv atat de important pentru Iasi.

Deputatul Marius Bodea, fost director si presedinte al Consiliului de Administratie de la Aeroport spune ca cei care i-au fost alaturi in acest for de conducere in ultimii 4 ani s-au dovedit a fi profesionisti care au stiut sa faca performanta. Si, potrivit parlamentarului, acestia ar trebui sa ramana in functie, atat timp cat doresc acest lucru si evaluarea la care au fost supusi a fost trecuta cu brio. Bodea spune ca nu intelege de ce presedintele Consiliului Judetean si colegii sai din PSD doresc acum alti oameni, chair incalcand legea pentru a-si atinge scopul.

 

“Atunci au facut ceea ce se pricep mai bine cei de la PSD: aplicarea tupeului. Neavand un raspuns clar, haideti sa votam. Si au procedat ieri prin vot sa treaca peste evidentele stabilite prin lege. Nu exista in criteriile de selectie ulterioare nciiun criteriu specific pentru zona de aviatie. Altfel spus, orice sef de aprozar din Iasi care a reusit sa faca un profit de 1 leu in ultimii 5 ani la un SRL pe care l-a condus este ompatibil cu functia de administrator al Aeroportului Iasi”, a spus deputatul PNL Marius Bodea.

 

Bodea a mai spus ca in lege se prevede ca este posibila prelungirea mandatelor membrilor din Consiliul de Administratie, lucru de altfel mentionat si in proiectul de hotarare adoptat ieri.

 

“Consiliul de administratie se numeste pe mandat de 4 ani, prin încheierea contractelor de mandat cu fiecare membru, cu posibilitatea de a fi reînnoit mandatul ca urmare a unui proces de evaluare, in conditiile OUG nr. 109/2011”.

 

Vorbind despre votul dat ieri in Consiliul Judetean ca despre "noaptea mintii" si despre "ziua odioasa de ieri", Bodea a denumit aprobarea ca fiind un "asalt al lui Maricel Popa si al acolitilor din PSD" asupra Aeroportului Iasi. Parlamentarul a mai spus ca seful Consiliului Judetean pare sa aiba obieciul de a distruge tot ceea ce nu este ctitoria sa...

 

“Care este atunci rostul, ne intrebam retoric, ca sa incalci legea si sa incerci cu disperare sa inlaturi o echipa de administratori care au performat, cand inclusiv autoritatea de management, care a supervizat activitatea de modernizare a Aeroportului Iasi a confirmat ca este unul dintre cele mai de succes proiecte din Romania, cand comisarul european pe dezvoltare vine special in Iasi sa spuna si despre reusita Aeroportului International Iasi, despre managementul performant de acolo. Ce sens are sa inlaturi oameni care au performat cand Aeroportul International Iasi, ca si proiect finantat cu bani europeni, este proiectul reprezentat de Romania la intalnirea tarilor care au primit finantari pe infrastructura pe baza finantarilor date de Comisia Europeana”, a adaugat fostul director al aeroportului.

 

Marius Bodea a mai amintit ca in 2016, de exemplu, Aeroportul International Iasi a avut un profit de 1,5 milioane de euro, o parte din bani ajungand la Consiliul Judetean, care este autoritate tutelara. Ca raspuns la afirmatiile lui Bodea, liderul grupului consilierilor judeteni PNL, Romeo Vatra, a gasit o explicatie.

 

“Dumnealui doreste sa-si impuna oamenii in fruntea Consiliului de Administratie de la Aeroportului Iasi. In ciuda performantelor aratate de adminsitratia actuala, acest lucru nu conteaza, performantele economice sunt putin importante, contreaza legatura de prietenie pe care ar avea-o dl Popa cu viitorul presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului”, a precizat liderul grupului consilierilor judeteni PNL, Romeo Vatra.

 

In privinta hotararii adoptate in cadrul unui "proces ocult", dupa cum a spus Bodea, paralmentarul spune ca are de gand sa ia grabnic masuri.

 

“In urma a tot ceea ce s-a intamplat pe parcursul acestui proces de selectie dedicat camarilei PSD, ca imi este foarte clar, ceea ce vom face: personal voi sesiza Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor pentru audierea tuturor celor care au fost implicati in acest proces de selectie, incepand cu dl presedinte Maricel Popa si continuand cu toti cei care fac parte din aceasta comisie de selectie. Doi: voi sesiza in calitate de raportor pe aviatie Corpul de control al primului-ministru pentru a evalua tot acest intreg de selectie si, nu in ultimul rand, prin grupul consilierilor judeteni PNL, vom sesiza institutia prefectului Iasi pentru ca prefectul judetului Iasi sa atace in contencios administrativ aceasta hotarare nelegala emisa ieri, iar acest proces de selectie sa fie suspendat pana la clarificarea pe fond de catre instanta de judecata”, a adaugat Marius Bodea.

 

Marius Bodea a adaugat ca daca lucrurile vor ramane asa cum sunt acum, atunci soarta Aeroportului este pecetluita, succesul de pana acum urmand sa fie inlocuit cu o panta descendenta.

 

“Eu, ca simplu iesean, am o datorie morala sa apar acest obiectiv de hoarda PSD, ca nu pot sa formulez altfel, si de cel mai incompetent, din punctul meu de vedere, presedinte de Consiliu Judetean din toata istoria consiliilor judetene din Romania. Aeroportul, supus unor astfel de presiuni, asa cum se intampla, se va gripa la un moment dat si tot ce s-a construit in anii astia se poate risipi foarte usor, pentru ca este o activitate comerciala vulnerabila in fata imixtiunilor politice”, a incheiat Marius Bodea.

 

Aeroportul are un Consiliu de Administratie format din 7 membri. In momentul de fata, sunt 5 membri, dupa ce au ramas vacante mandatele detinute anterior de Marius Bodea si Marius Ostaficiuc.

Madalina POPA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Politicvezi toate stirile