"Noi perspective in Obstetrica si Ginecologie"

12 Mai 2017 16:07

753 Vizualizari | 0 Comentarii

Despre afectiunile ginecologice, dar si despre fertilizarea in vitro discuta in aceste zile medici obstetricieni din tara, dar si din Franta si Israel, la Conferinta "Noi perspective in Obstetrica si Ginecologie".

“E o bucurie ca la Iasi sa fie atatea actiuni medicale si stiintifice, si ma bucur ca delegatia din Israel va cunoaste adevarata capitala culturala a Romaniei si imi pare bine ca in momentul de fataIiasul a devenit o capitala medicala a Romaniei. Deci este un loc in care se intampla ceva si este un lucru care imi face o deosebita placer”, a spus prof.dr. Mircea Onofriescu, organizatorul conferintei.

Conferinta este organizata de Societatea Romana de Medicina Reproductiva, care a invitat si pe reprezentati de seama de la Uiversitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa.

 

“Rezultatele obstetricii si ginecologiei in Iasi sunt excelente, si Universitatea doreste sa va felicite pe cadre didactice care continua cercetarea in obstetrica si ginecologie in Iasi”, a spus prof.dr. Adrian Covic, prorector UMF Iasi.

Ca o noutate in domeniu, recent s-a infiintat Societatea de Endometrioza si Infertilitate Est-Europeana, care urmareste sa aplice cele mai noi tratamente in domeniul infertilitatii.

“Scopul societatii este de a crea si forma promova un sistem de stimulare cu popularizarea studiilor menite sa evidentieze specificul endometriozei si a infertilitatii. I-am spus Societatea de Endometrioza si Fnfertilitate pentru ca endometrioza este una din cauzele principale care afecteaza fertilitatea femeiii. De asemenea, societatea isi doreste sa elaboreze un program de studiu fundamentat pe tot ceea ce inseamna patogenia, diagnosticul si tratamentul endometriozei si a relatiei ei cu fertilitatea”, a spus prof.dr. Elvira Bratila, Societatea de Endometrioza si Infertilitate Est-Europeana.

Lucrarile conferintei "Noi perspective in Obstetrica si Giecologie se incheie sambata, 13 mai.

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sanatatevezi toate stirile