Picturile unui artist roman, membru al Legiunii Straine, admirate de crema cinematografiei mondiale

11 Aprilie 2017 17:04

159 Vizualizari | 0 Comentarii

Jean Paul Belmondo, Jean Claude Van Damme, Alain Delon sunt doar cativa dintre marii actori invitati la o grandioasa expozitie realizata duminica in Franta. Este vorba despre evenimentul intitulat “Legiunea si cinematograful”, organizat de Legiunea straina la Muzeul Legiunii Straine de la Aubagne, precum si in cinematografele din apropiere, intre care si in cea mai veche sala de proiectie din lume situata in oraselul din apropiere - La Ciotat.

“M-am simtit onorat ca importante lucrari de pictura de-ale mele au putut fi admirate de vizitatori, printre care si faimosii invitati pe care i-ati pomenit. Acest lucru constituie o etapa importanta din cariera mea artistica, cu care ma mandresc”, a spus Emil Bodi, romanul care participa la faimoasa expozitie a Legiunii Straine.

El s-a nascut la Slatina, in 1970. Talentul artistic si l-a descoperit inca de cand avea patru ani, atunci cand vecinul sau, “pictorul Botez”, l-a initiat in tainele artelor frumoase. Mai tarziu, Emil l-a intalnit pe maestul Ion Minoiu, un pictor ceramist de arta monumentala.

“Maestrul Minoiu este unul dintre elevii marilor pictori Nicolae Darascu si Camil Ressu”, spune Emil.

In acest moment, legionarul roman continua sa picteze in cadrul celei mai mari institutii militare din Europa - Legion Etrangere. Recent el a participat la o expozitie in orasul Cassis, din sudul Frantei, “acolo unde a pictat si marele pictor roman Luchian”, dupa cum explica chiar artistul.

Acum, una dintre lucrarile sale este expusa in Muzeul Legiunii Straine situate la Aubagne, cu ocazia evenimentului “Legion et cinema”. Emil Bodi considera ca “tabloul este frontiera dintre talent si studii”. Referindu-se la tablourile sale pe teme legionare, el spune:

“In unele momente din viata asta efemera, pictura ramane un bun refugiu; pentru legiune si legionari pictez din dragoste, pentru ca atunci cand viata m-a pus la incercare, Legiunea a fost cam singura care mi-a deschis portile! In semn de respect, de recunostinta, trebuie sa lasam si ceva bun pe unde trecem! Pentru asta pictez pentru Legiune!”.

Bodi a mai spus ca este mandru ca picteaza cu la fel de mare pasiune si respect si “pentru lumea exterioara, pentru Oameni, cu O mare”.

In cadrul evenimentului “Legiunea si cinematograful”, inaugurat recent in Franta si unde expune Bodi, au fost programate proiectii cu principalele pelicule pe aceasta tema, in care au jucat actori de renume: “Under Two Flags” (1912) de Lucius Henderson, “Morocco” (1930), cu Gary Cooper si Marlene Dietrich, “Taxi pour Tobrouck” (1961), cu Charles Aznavour si Lino Ventura si multe altele, pana la “Legionarul”, cu Jean Claude Van Damme.

 

Sursa: Jurnalul.ro

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Lifestylevezi toate stirile