Protest la Prefectura

29 Mai 2017 15:21

536 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Sindicalistii din invatamantul preuniversitar s-au tinut de cuvant si au pichetat Prefectura Iasi. Ei au cerut Guvernului sa-si respecte promisiunile electorale legate de majorarea salariilor incepand cu data de 1 iulie. La protest s-au alaturat si angajati din 12 muzee iesene, nemultumiti de nivelul salariilor.

Laviniu Lacusta, liderul USLIP Iasi: “Trebuie spus ca dl Dragnea s-a declarat garantul programului de guvernare. In consecinta, cerem dlui presedinte sa-si respecte, ca si intregii clase politice, si in special domnilor deputati si senatori ai coalitiei aflate la putere PSD si ALDE sa-si respecte promisiunile pe care le-au facut in campania electorala. Ne referin la majorarea de 20 de procente pe care au promis-o angajatilor din invatamantul preuniversitar incepand cu data de 1 iulie, ne referim la o pozitionare mai buna la proiectul Legii salarizarii unitare”.

Invatator din Iasi: “Avem hotarari judecatoresti, este ultima transa de 35 la suta care nu s-a aplicat. Avem hotarari judecatoresti privind dobanzile la sumele pe care noi le-am castigat in instanta”.

La protest s-au alaturat si angajati din 12 muzee iesene. Si ei au nemultumiri de natura salariala.

Corneliu Grigoriu, lider de sindicat Muzeul national al Literaturii Romane Iasi: “Avem mai multe revendicari, una ar fi sa fie corelati coeficientii salariati ca si institutiile de spectacol, in muzeele de rang national sa existe salarizare unitara, nu diferentiata, pentru ca toti lucram pentru promovarea patrimoniului national”.

Sindicalistii nu se opresc aici cu miscarile de protest. Miercuri, incepand cu ora 12, mii de sindicalisti din toata tara vor picheta Palatul Parlamentului.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile