Reprezentant al Băncii Mondiale: Autorităţile din Iaşi ar trebui să ofere stimulente pentru dezvoltarea companiilor din domeniul IT

09 Martie 2017 12:14

359 Vizualizari | 0 Comentarii

Digitalizarea informaţiei poate fi folosită atât de firmele private, cât și de administraţia publică locală, universităţi sau bănci a afirmat, joi, la Iaşi, reprezentantul Băncii Mondiale, Hermann Winkler, senior economist.

Iaşul oferă foarte multe avantaje în domeniul digitalizării informaţiei deoarece în municipiu este prezent internetul de mare viteză. Hermann Winkler a mai spus că infrastructura rutieră şi feroviară nu influenţează dezvoltarea companiilor din domeniul IT, dar autorităţile ar putea să ofere stimulente pentru firmele care doresc să investească în acest domeniu la Iaşi.

Pe de altă parte, reprezentantul Băncii Mondiale a sfătuit autorităţile locale să conlucreze cu mediul universitar pentru a pregăti persoanele care vor să lucreze în acest domeniu.

La rândul său, decanul Facultăţii de Informatică din Iaşi, Adrian Iftene, a subliniat că în ultima perioadă se constată o creştere a interesului pentru securizarea informaţiei. Cele mai interesate de acest domeniu la Iaşi sunt firmele din domeniul financiar contabil m, a mai spus decanul Facultăţii de Informatică.

Timp de două zile la Iaşi se desfăşoară o reuniune la care participă reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai companiilor din domeniul IT şi autorităţi locale care dezbat tema „Rolul internetului în dezvoltarea Europei de Răsărit şi a Asiei Centrale”.

(Sursa: RadioIasi.ro)

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Magazin-itvezi toate stirile