SANATATE

Cardul de sanatate va fi desfiintat, cartile de identitate - inlocuite cu carti electronice. Anuntul...

19.03.2017 18:36

Cartile de identitate vor fi schimbate cu carti electronice, care pot fi eliberate de la nastere, la solicitarea parintilor. Acestea ar urma sa aiba valabilitate 2 ani, 4 ani sau 10 ani, in functie de varsta titularului. Potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne, pe cartea electronica de identitate se vor afla datele titularului (care sunt (...)

167 Vizualizari | 0 Comentarii

Medicii ieşeni nemulţumiţi de alocarea numărului de paturi pentru viitoarele trei spitale region...

13.03.2017 6:13

Membrii Asociaţiei Medicale Promedica şi a sindicatului Hypocrat din Iaşi vor înainta săptămâna viitoare o solicitare Ministerului Sănătăţii pentru revizuirea planurilor conform cărora vor fi alocate numărul de paturi şi numărul de secţii la viitoarele spitale regionale de urgenţă din Iaşi, Cluj şi Craiova. Intr-o conferinţă de presă ţinută la Iaşi, (...)

226 Vizualizari | 0 Comentarii

Cantitatea de legume si fructe pe care trebuie sa o consumam zilnic pentru a trai mai mult

24.02.2017 5:34

Daca doriti sa va prelungiti viata, mancati 800 de grame de fructe si legume in fiecare zi. Acesta este sfatul pe care ni-l dau cercetatorii, de la Imperial College din Londra. Expertii au calculat ca 10 portii de cruditati pe zi, ar putea preveni 7.800.000 de decese in fiecare an in intreaga lume. O portie este socotita ca avand 80 de grame, adica o banana, o para sau trei lingurite (...)

156 Vizualizari | 0 Comentarii

Depresia poate fi diagnosticată cu ajutorul unui test online pe site-ul Institutului de Psihiatrie ...

22.02.2017 4:59

Depresia poate fi diagnosticată printr-o aplicație online, lansată pe site-ul Institutului de Psihiatrie din Iași. Pentru a veni în sprijinul celor care au rețineri în a consulta un medic, există acum un chestionar online, iar în funcţie de punctajul obţinut, evaluarea îi îndrumă pe pacienți spre ajutor specializat. Cel care accesează chestionarul (...)

164 Vizualizari | 0 Comentarii