Scheia, comuna unde timpul s-a oprit in loc

23 Mai 2016 16:39

6358 Vizualizari | 4 Comentarii

Loading the player...

Comuna Scheia va avea sansa sa devina o  localitate asa cum sunt multe in judetul nostru: cu  strazi asfaltate, cu retea de apa potabila si  canalizare, cu un sediu de Primarie modern si cu  un camin cultural capabil sa gazduiasca  manifestari cultural-artistice de amploare.

Acestea sunt promisiunile lui Danut  Ababei, cadidatul Partidului Social  Democrat la Primaria Scheia.

“Pentru proiectele de viitor in  urmatorii 4 ani voi incerca cu toata silinta  si toate puterile, sa realizez urmatoarele: starea drumurilor - vreau sa rezolv aceasta problema cu un  proiect pe fonduri europene, aductiunea de apa si canalizare. Apoi, noi nu avem sediu de primarie, iar caminul cultural ca si cum n-ar exista. Este  intr-o stare degradata, ploua in el”.

Aceste lucruri au fost vazute si de Maricel  Popa, fost secretar de stat in Ministerul  Economiei, si actual vicepresedinte al  organizatiei judetene a  PSD Iasi.

“Sub conducerea PNL, de 20 de ani nu s-a  intamplat nimic. De fapt ne-am intors in urma,  cu aproximativ 50 de ani. Nu s-a facut absolut nimic, niciun  proiect european, a pierdut orice sansa  pentru dezvoltarea comunei. O comuna  unde numai pe drumul principal este piatra, pe  toate ulitele este noroi, o comuna unde s-au  desfiintat scolile, o comuna unde  administratia a fost dezastru. Imi pare rau,  dar este un exemplu asa nu a unei comune  conduse de liberali”, a spus Maricel Popa, vicepresedinte org.jud.  PSD Iasi.

Candidatul Danut Ababei s-a intalnit cu sute de  simpatizanti chiar in sediul Caminului Cultural.

La intrunire au participat consilieri judeteni ai  Partidului Social Democrat, dar cativa  primari de comuna, printre care cel din  Ipatele, Costica Postarnac.

Satenii din Scheia stiu de neajunsurile din comuna  lor, deoarece le vad si le simt in fiecare clipa.

Insa toate acestea ar putea fi inlaturate daca  satenii ar face alegerea corecta in 5 iunie.

“Avem o echipa aici propusa de oameni  tineri, un intreprinzator privat dintr-o familie  inteleg numeroasa, un social-democrat  adevarat, dupa cum l-au caracterizat cei din  sala, suntem increzatori ca vom obtine rezultate  bune in data de 5 iunie”, a spus Victorel Lupu, presedintele  organizatiei judetene a PSD Iasi.

In acest moment, comuna Scheia este  singura localitate din judet care nu are un  sediu de Primarie modern.

Cladirea care gazduieste Primaria si Consiliul  Local arata ca un bordei.

Tot la fel de rau arata si Caminul Cultural, iar  oamenii merg pe drumuri in cel mai bun acz  pietruite si inca mai iau apa cu galeata de la  fantana.

 

Cristina NEGOITA ,

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

4 Comentarii

 • melaniavieru

  26.02.2017 11:14 - sa sper ca in aceasta primavara va ve-ti ocupa de acele proiecte europene ptr reabilitarea drumului din comuna si de stabilirea unui orar concret ptr microbuzele care deservesc transportul incomun si de stabilirea unor statiiunde aceste microbuze vor opri ,nu mai tolerati ca acesti indivizi de la sc izvorasul sa faca ce vor ei pe raza comunei pe care dv-stra o conduceti sper sa fiu auzita si inteleasa si sa vad ca ceva se v-a schimba in aceasta comuna care are un istoric foarte frumos numai datorita faptului ca aceasta comuna e foarte laudata in tara ptr cele doua cariere depiatra exp "palatul regal din bucuresti e construit cu piatra de scheia si multe alte cladiri si monumente din jud iasi va multumesc

  Raspunde
 • iacob

  03.06.2016 1:56 - alegeti ababei ..... sper sa faca tot ce promite .p

  Raspunde
 • cornel burticasu

  24.05.2016 14:45 - hotul de chirica sa-l ia la dezbatere si pe spagarul de ursanu radu care este cercetat in vreo 2 dosare penale. fac echipa buna amandoi martafoii ca tare se mai pricep la furat bani publici.

  Raspunde
 • leonard

  24.05.2016 8:41 - vrem schimbare. nu se mai poate. in 20 de ani nu s-a clintit nimic in comuna. točši cei alesi au furat si s-au imbogačšit pe spinarea locuitorilor. acum 8 ani, actualul primar a promis multe si nu a facut nimic, doar ca a luat cu ā€japcaā€ terenurile proprietarilor si s-a imbogačšit cu proiecte europene, neinteresandu-l problemele locuitorilor din aceasta comuna, care a ajuns, pe langa comunele alaturate, o comuna saraca cu multe nevoi. sa alegem schimbarea. ii doresc mult succes viitorului candidat in fruntea comunei si sa schimbe fačša comunei printr-o primarie noua, drumuri, scoli, gradiničše, apa, canalizare, etc. cu ajutorul nostru večši putea sa va čšinečši promisiunile facute.

  Raspunde

Politicvezi toate stirile