Se intorc hingherii de masini

18 Mai 2017 14:24

462 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Reincepe vanatoarea masinilor parcate necorespunzator. Un regulament privind ridicarea autoturismelor de pe strazi va fi dezbatut in Consiliul Local. Proprietarii masinilor duse la depozitul societatii Serviciilor Publice le vor putea lua inapoi doar daca vor plati o taxa de 450 de lei, suma la care se adauga cate 60 de lei pentru fiecare zi de depozitare. In cazul in care soferul vine dupa ce masina a fost ridicata, dar inainte ca autospeciala sa plece, atunci isi va putea recupera pe loc autoturismul achitand 330 de lei.

 

Dupa o pauza de cateva luni, reincepe vanatoatea masinilor parcate necorespunzator.

Din iunie, autoturismele parcate in locuri nepermise, pe linii de tramvai, in statiile de transport public in comun, pe treceri de pietoni ori pe trotuare vor fi ridicate si transportate la depozitul societati Servicii Publice. Consilierii locali vor dezbate in curand un regulament in acest sens. Initiatorii proiectului spun caeste necesar sa se faca ordine in oras, pentru ca acum sunt pretutindeni masini parcate ilegal.

 

“Avand in vedere ca la nivelul municipiului Iasi, in desfasurarea efectivelor Politiei Locale, acestea au constatat un numar ridicat de autovehicule care incalca regimul circulatiei rutiere prin savarsirea de catre conducatorii acestora de contraventii, este necesara luarea unor masuri concrete de combatere a acestor fapte. La nivelul Primariei municipiului Iasi si a Politiei Locale Iasi s-au inregistrat numeroase sesizari din partea cetatenilor prin care se solicita masuri legale in domeniul circulatiei rutiere pe drumurile publice deoarece unii conducatori auto sfideaza normele legale de circulatie rutiera creandu-se disconfort si o stare de nesiguranta fata de ceilalti participanti la trafic sau institutii publice etc. De asemenea, mentionam faptul ca actiunile de control privind desfasurarea traficului la nivelul municipiului Iasi si sanctionarea contraventionala nu sunt suficiente pentru a duce la rezultate pozitive pentru asigurarea unui grad ridicat de siguranta a tuturor participantilor la trafic, motiv pentru care se impune a se aplica si masura tehnico-administrativa de ridicare a autovehiculelor”, se arata in proiectul de hotarare de Consiliu Local initiat de municipalitate.

 

In cazul ridicarii unei masini, proprietarul o poate recupera doar daca achita o taxa de 450 de lei, plus tariful de depozitare, care este de 60 de lei pe zi. Daca soferul vine inainte ca utilajul sa transporte autoturismul ridicat, atunci taxa este de 330 de lei.

In situatia in care acesta nu are bani la el, atunci nu-i ramane decat sa priveasca cum se indeparteaza masina pusa pe platforma.

 

“Daca inainte de punerea in miscare a autospecialei care a efectuat ridicarea, conducatorul vehiculului ridicat se prezinta la aceasta, atunci va fi sanctionat contraventional si va achita tariful pentru serviciile de ridicare a autovehiculului pe platforma de transport (fara achitarea tarifelor pentru transport, depozitare si paza asigurata autovehiculului in spatiul amenajat la punctul de lucru al prestatorului de servicii). Daca inainte de punerea in miscare a autospecialei care a efectuat ridicarea, conducatorul vehiculului ridicat se prezinta la aceasta, dar nu are asupra sa bani/card cu care sa achite tariful pentru serviciul de ridicare, autovehiculul va fi transportat in spatiul amenajat la punctul de lucru al prestatorului de servicii”, se mai arata in proiect.

 

Nu se vor ridica masinile parcate ilegal daca in interior se afla o persoana.

Madalina POPA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile