Soarta fetiţei de 3 ani găsite mângâindu-şi mama moartă. „Alegerea a fost făcută astfel încât copila să aibă în apropiere fraţii şi bunicul“

23 Februarie 2017 03:52

574 Vizualizari | 0 Comentarii

Fetiţa de trei ani din Iaşi care a fost găsită lângă mama moartă luni, 13 februarie, a fost încredinţată în grija unui asistent maternal profesionist.

Mădălina P., minora care a fost găsită de tatăl său lângă trupul neînsufleţit al mamei, a fost externată din Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi şi a fost încredinţată în grija unui asistent maternal profesionist.

Fetiţa a ajuns în familia unui asistent maternal din comuna Răducăneni, acolo unde are bunicul matern şi alţi doi fraţi vitregi. În urmă cu o săptămână, fetiţa a fost găsită în stare de hipotermie în anexa Muzeului „Petru Poni“ de pe strada Mihail Kogălniceanu din Iaşi.

Iulia Mardare, mama fetiţei, murise în timpul zilei, concubinul său, respectiv tatăl minorei, găsindu-le pe cele două în cursul serii.

„Femeia a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare, într-o casă rece. Fetiţa ei de trei ani era în hipotermie şi îşi mângâia mama. Minora a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul de Copii «Sfânta Maria»“, a arătat atunci profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit DGASPC, fetiţa mai are doi fraţi de care mama nu s-a putut ocupa şi care au ajuns în plasament familial la bunicii materni. În urma tragediei, având în vedere că familia s-a destrămat, DGASPC a hotărât să ia copila în plasament de urgenţă, în centrul de profil din Tătăraşi.

(Sursa: Adevarul.ro)

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Reportajvezi toate stirile