TAROM suspendă unele rute externe operate din Iași, din cauza numărului insuficient de aeronave

18 Martie 2017 06:50

504 Vizualizari | 0 Comentarii

Compania TAROM informează că a fost nevoită să suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iaşi, ca urmare a limitărilor impuse de indisponibilităţi din parcul de aeronave.

Programul de vară 2017 avea în vedere, iniţial, operarea integrală a rutelor externe de la Iaşi.

Cursele spre Madrid, Munchen, Bologna și Roma sunt cele la care compania TAROM va renunța, după cum a precizat Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Iași: "Începând cu 26 martie, atunci când începe orarul de vară, cursele cu plecare din Iaşi spre Madrid şi Munchen operate de compania naţională vor fi retrase din programul de zblor de la Iaşi. Dar sunt foarte multe şanse ca zborul spre Munchen, de exemplu, să fie preluat de o altă companie care operează deja la Iaşi. Iar Roma şi Bologna nu rămân descoperite, pentru că şi acestea vor fi retrase de către compania natională. În orice caz, Aeroportul Iași va face demersuri pentru ca şi Madrid să reapară în orarul de zbor în perioada ce urmează. Precizăm că decizia de retragere a acestor rute  a aparţinut strict companiei. Torino rămâne în orarul din perioada următoare şi în aprilie inclusiv, până în octombrie, atunci când expiră orarul de vară."

Practic, singurele destinații externe care rămân valabile, prin intermediul companiei naționale TAROM, sunt Iași-Londra, Iași-Tel Aviv și Iași-Torino.

Comunicatul companiei TAROM

Compania TAROM vă informează că a fost nevoită să suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iaşi, ca urmare a limitărilor impuse de indisponibilităţi din parcul de aeronave.

Acest lucru a survenit din cauza faptului că din luna octombrie 2016 două aeronave A310 au fost retrase din flota TAROM ca urmare a deciziei Conducerii Companiei de la acel moment.

Demersurile ulterioare de inlocuire a acestora nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere initial şi operarea integrală a rutelor externe de la Iaşi.

Compania TAROM respectă reglementările internaţionale cu privire la tratamentul pasagerilor în oricare din condiţiile în cauză.

Pasagerii pot contacta în primul rând agentul emitent al biletului de călătorie, dar şi orice agenţie TAROM .

Compania TAROM vă asigură că depune toate eforturile pentru reluarea operării curselor externe de la Iaşi în cel mai scurt timp în condiţiile de maximă siguranţă, făcând eforturi deosebite pentru reîntregirea şi reînnoirea flotei de aeronave.

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Economicvezi toate stirile