Toti pentru Podul de flori (VIDEO)

10 Iulie 2015 17:19

1267 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Sute de tineri se afla in Marsul lui Stefan cel  Mare, venind dinspre Chisinau spre Bucuresti. Sambata, 11 iulie, ei  svor traversa, pe jos,  podul feroviar de la Ungheni, cu flori in maini.

Astfel vor reface Podul de flori de peste Prut,  care a mai avut loc in urma cu 25 de ani. Actiunea apartine Platformei Unioniste  Actiunea 2012, al carei presedinte a fost invitatul  emisiunii "Oameni de poveste" de la Tele M.

Multe persoane si-au exprimat dorinta de a  participa la Podul de flori de sambata, 10 iulie, de  la Ungheni. Ei au intrat in direct cu realizatorii emisiunii  "Oameni de Poveste".

“Am 60 de ani, pot sa va spun ca acesti  tineri care se lupta pentru intregirea  neamului romanesc trebuie sa fie sustinuti  cu toate fortele, cu mic, cu mare, si sa mergem  sambata aceasta la Prut”.

“Sunt Ion din Chisinau, sunt student  la Iasi, este o initiativa foarte importanta  pentru noi, moldovenii, romanii de acolo. Si  speram ca vom fi foarte multi. Suntem multi  studenti care vom veni la Podul de flori si  consideram ca este de datoriua generatiei  noastre sa facem ceea ce au facut parintii  nostri inainte”.

Actiunea de sambata este organizata de Platforma Unionista Actiunea 2012.

“Noua ne place sa credem ca suntem  niste tineri foarte realisti, care isi dau  seama de ce are nevoie Romania in momentul  asta, si erorile si greselile trecutului sa le  reparam. Odata ce o sa putem realiza  reunificarea, reintregirea nationala,  putem sa ne planificam mult mai multe lucruri  pentru cea de-a saptea tara din Europa. Si  credem ca odata ce vom realiza Unirea,  pentru ca nu suntem niste idealisti, nimeni nu poate impiedica acest lucru”, a spus George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

La actiune s-a raliat si parlamentarul iesean  Petru Movila, care a contribuit cu donatii  importante de alimente catre unionisti: “Acest lucru trebuie sa aiba loc  pasnic, prin coinvingerea tuturor  romanilor de pe cele doua maluri ale  Prutului, astfel incat institutiile din Romania  si Moldova sa poata pune in aplicare vointa  cetatenilor romani de pe ceel doua maluri ale  Prutului. Ca primul parlamentar care si-a  deschis cabinet in 2007 pot sa spun ca stiu ce  inseamna cu adevarat ce inseamna sa fii  uniinist, sa fii roman, sa fii moldovean”.

Dupa ce va fi refacut Podul de Flori, unionistii  se vor intoace la Iasi, unde, ca si acum o luna,  vor juca Hora Unirii.

Cristina NEGOITA

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile