Trenul Unirii a ajuns la Iasi incarcat cu... biciclete

24 Ianuarie 2017 15:45

313 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Cateva zeci de ciclisti au dorit sa marcheze intr-un  mod aparte Ziua de 24 ianuarie.

Au venit in Gara Mare cu bicicletele si au asteptat  un grup de alti 20 de ciclisti care au venit de la  Bucuresti cu Trenul Unirii.

Ei au adus la Iasi mesajul unirii pe de o parte, iar pe  de altã parte vor consemna faptul cã  trenul, un mijloc de transport prietenos cu  mediul ca si bicicleta, face ca distanta dintre  oameni si locuri sã disparã.

“Am venit sa-i intampinam pe prietenii  nostri de la Bucuresti, pe care nu-i cunoastem,  dar o sa-i cunoastem. Mergem cu ei in Piata Unirii, nu stiu  daca au mai fost in Iasi sau nu, probabil ca o sa  facem un mic tur prin zonele mai importante  din Iasi”.

“Asociatia Probike Adiction si cu  cei de la Asociatia Adevaratii Veloprieteni  am organizat un eveniment frumos si  inedit care se numeste Mica Unire a biciclistilor  pe biciclete. Cu alte cuvinte, cei din  Bucuiresti si cei din Iasi vor juca hora Unirii in  Piata Unirii impreuna”.

Cu o intarziere de 20 de minute, trenul Unirii a  sosit in Gara Mare din Iasi tractat de o  locomotiva vopsita in rosu, galben si albastru.

“Trenul de astazi a primit un nume  special: Trenul Unirii, tras de o locomotiva  speciala, a noastra, care a fost vopsita in  culorile drapelului national: rosu, galben si  albastru, este un tren care innoada traditia  naostra de legatura intre cele doua provincii  istorice, Moldova si tara Romaneasca. Calea  ferata reprezinta, iata, punctul de legatura nu  numai intre tari, ci si intre popoare”,a  spus Constantin Axinia, directorul  Regionalei CF Calatori Iasi.

Trenul Unirii a avut atasat un vagon special pentru  biciclete, pentru tinerii de la Bucuresti care au venit  special la Iasi, la marea sarbatoare.

“Consideram ca-i un plus sa ajunga  aceasta locomotiva tricolora la Iasi. Vom  mai vebi si avem de gand sa mergem in  sapte orase anul acesta. Adevaratii  Veloprieteni vin la tine in oras”, a spus Mihai Denes, vicepresedintele  Asociatiei Adevãratii Veloprieteni.

In semn de prietenie, bicliclistii din Bucuresti  le-au adus celor de la Iasi un drapel:

“Am adus steagul Unirii de la Bucuresti si  il inmanam prietenilor nostri de la Probike  Adiction in mod oficial. Bine v-am gasit”.

Dupa ce au scos bicicletele din vagon, toti  tinerii au plecat spre Piata Unirii pentru o hora  pe biciclete.

 

Cristina NEGOITA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile