Ultimul test inainte de examene

14 Martie 2017 06:21

405 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

Elevii din clasele a opta, a 11-a si a 12-a au  sustinut astazi simularea la limba si literatura  romana, prima din calendarul simularilor  examenelor nationale si a bacalaureatului.

Pentru multi dintre ei, a fost o testare serioasa,  pentru care s-au pregatit temeinic. Insa pentru elevii de clasa a 11-a, care sunt  mai relaxati, teza a fost cam dificila.

La Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri din Iasi", sute  de elevi de clasa a opta, a 11-a si a 12-a au  sustinut testul la limba si literatura romana. Este vorba de prima testare din cadrul  simularilor examenelor nationale si a  bacalaureatului.

Prof. Manuela Cotofan, director Liceul  Vasile Alecsandri:"E o simulare nationala, care implica  elevii claselor a 8-a, a 11-a si a 12-a, o  simulare pe care o consideram binevenita,  pentru ca are un rol important, confirmat  prin cresterea notabila a rezultatelor din anii  trecuti, si pe care am organizat-o si am  pregatit-o pentru a acomoda elevii cu ceea  ce inseamna examen national"

Pentru adolescentii din clasele a 8-a si a 12-a,  testarea le-a adus subiecte destul de  accesibile.Pentru ca au invatat, se asteapta la note mari.

Diana, eleva, clasa a opta:"Chiar a fost usor, suntem foarte  multumiti, o sa luam nota mare chiar si la  examen. Te-ai pregatit? da, foarte mult. Am  invatat toate 16 compuneri pe de rost"flash

Ce nota speri sa iei?

Alexandru, clasa a opta: "A fost foarte bine. Ai avut vreun  subiect la care te-ai incurcat? Deloc. A fost  usor. M-am descurcat, nu ma asteptam la  genul liric, in mare a fost OK."

Eleva clasa a 12-a:"A fost uosr, a fost OK. la subiectul 3  ne-a dat Tudor Arghezi, la subiectul 2  necesitatea competentelor digitale,  la subiectul 1 genul epic. A fost OK. Te-ai  pregatit? Da, am invatat. Ce nota speri sa iei? Peste 9."

Elev clasa a 12-a:"A fost foarte bine, foarte bine.  usoare, sunt la profil filologie. La ce vrei sa  dai? la drept. Inseamna ca ai invatat. da, da, m- am pregatit, totul a fost foarte bine"

In schimb, elevii din clasa a 11-a, mai relaxati  de felul lor, nu au iesit din sali asa de siguri pe ei.

Elena, clasa a 11-a:"A fost groaznic, pentru ca a cazut  Luceafarul la subiectul 3 sia  fost singurul eseu  pe care nu l-am invatat. Da, am simulat si noi ca invatam pentru  simulare. Ce nota speri sa iei? Macar un 6,50."

Simularile examenelor nationale si a  bacalaureatului continua joi, 16 martie. Atunci, cei dintr-a opta, precum si liceenii de la  profilele matmatica-informatica, economic,  tehnic si stiinte ale naturii vor avea teza la  matematica, in timp ce liceenii din clasa a 12-a  de la profilele umaniste vor sustine teza la istorie.

Pe 17 martie, elevii de clasa a 12-a vor sustine  proba la alegere a profilului si a specializarii.

 

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Educatievezi toate stirile