Umor la Iasi: Craciun a inviat!

21 Aprilie 2017 14:10

948 Vizualizari | 0 Comentarii

Zapada care a acoperit Iasul si care a creat mari probleme a generat, totusi, si destul umor. Cu un har deosebit, iesenii au stiut sa faca haz de necaz pentru a uita probabil de circulatia de cosmar din oras ori de recoltele facute praf de omat. Asa ca au aparut deja oamenii de zapada cu oua rosii in brate, dar si urarile de ... "Craciun a inviat!". Si, nu in cele din urma, un iesean a remarcat cu incantare: "ce iarna frumoasa avem primavara asta!

Ninsoarea abundenta si neasteptata a dat nastere la multe glume. Pana si florile aplecate sub omatul rece au generat generat haz de necaz.

Cert este ca omul de zapada cu oua de Pasti in brate ori in loc de ochi a devenit vedeta zilei. Fotografii glumete au umplut retelele de socializare.

Astfel, cineva a postat o imagine cu un teren acoperit de zapada, pe care era o placuta inscriptionata cu "nu calcati pe iarba!".

Un alt iesean a imortalizat o coada uriasa de tramvaie oprite tot din cauza vremii vitrege si a denumit-o... "coloana oficiala".

Pentru a demonstra ca pana si omul de zapada s-a saturat de atata iarna, acesta a fost fotografiat ca un autostopist avand alaturi o valiza si in mana o pancarta prin care arata ca ar dori sa ajunga la eterna vara din Florida.

Au fost ieseni care au caracterizat vremea din aceste zile ca fiind un al cincilea anotimp, in timp ce altii au imortalizat un trist iepuras de Pasti din zapada, turtit de un copac.

Printre cei mai inspirati s-a numarat creatorul... plugusorului de aprilie.

“Aho, aho, copii si frati,

Ce credeati? Ca va bronzati?

Rascoliti iar sifonierul.

S-au intors neaua si gerul.

In loc s-auzim albina,

Noi deszapezim masina.

Vrei sa culegi ghiocei

Si-ti spargi capul pe polei.

Deja nu mai stim niciunul

Cand e Paste, cand Craciunul.

Nici n-am scos din burta mielul

Ca tre' sa taiem purcelul.

Ieri ciocneam cu oul rosu

Si-acum asteptam pe Mosul (...)

Plugusor cu patru boi,

Ne-am luat iarna inapoi!”.

Surpriza iernii in mijloc de primavara nu a venit doar pentru ieseni, ci si pentru strainii ajunsi la Iasi. Vicepresedintele Federatiei Internationale de sah, un renumit sahist grec, sosit la Iasi cu ocazia campionatului mondial de sah scolar a facut glume pe seama vremii.

“Mai intai as vrea sa va doresc tuturor Craciun fericit deoarece se pare ca aici suntem in decembrie”, a spus vicepresedintele Federatiei Internationale de Sah, Georgeos Makropoulos, aflat astazi in vizita la Iasi.

Si, nu in cele din urma, s-au gasit ieseni care sa rada putin si de colegii din trafic, tinta lor fiind un sofer pe care le-au supranumit "superman" pentru ca circula cu masina avand geamurile pline de zapada, prin care un om normal n-ar fi vazut nimic.

Madalina POPA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Localvezi toate stirile