Un iesean la Guvern

13 Aprilie 2017 21:06

284 Vizualizari | 0 Comentarii

Consilierul judetean Ionut Cîmpeanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului, fiind primul social-democrat iesean care ajunge într-o pozitie importanta in Guvern.

Numirea lui Cimpeanu este legata de cateva evenimente din interiorul PSD. In toamna anului trecut, acesta a fost indepartat de la sefia Tineretului Social Democrat de catre presedintele PSD Iasi de atunci, Mihai Chirica.

A fost cooptat insa de echipa lui Maricel Popa, care l-a inclus pe lista iesenilor propusi sa faca parte din Guvern.

De astazi, Iasul are inca un secretar de stat in Guvern, in afara de Ciprian Rosca, de la ALDE, care este secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii.

Conilierul judetean Ionut Cimpeanu a fost numit in aceasta functie la Ministerul Mediului, iar decizia premierului Sorin Grindeanu a fost publicata miercuri, 12 aprilie, în Monitorul Oficial.

“Astept cu nerabdare sa cunosc echipa de la minister, vreau sa-mi pun toata priceperea si toata energia in slujba programului de guvernare PSD, atat la nivel national, cat si pentru judetul Iasi”, a spus Ionut Cimpeanu, ministru secretar de stat in Ministerul Mediului.

Numirea lui Cimpeanu in Guvern nu este lipsita de dedesubturi. Pana in toamna anului trecut, el a fost sef la Tineretul Social Democrat. A fost indepartat din aceasta functie de catre presedintele PSD de atunci, Mihai Chirica. Insa Cimpeanu s-a reprofilat, infiltrandu-se in grupul celor care-l sustin pe seful Consiliului Judetean, Maricel Popa.

Ajuns acum sef al PSD, Popa l-a propus secretar de stat pe Ionut Cimpeanu.

“Ma bucur foarte mult pentru el, pentru aceasta nominalizare, deoarece au fost mai multi, criteriile n-as putea sa vi le spun, dar avem un iesean secretar de stat la Ministerul Mediului, e tanar si asta ma bucura cel mai mult”, a spus Maricel Popa, presedinte PSD Iasi.

De altfe, organizatia judeteana a PSD a trimis la centru o lista cu 5 persoane care ar putea sa ocupe functii de secretar de stat: Sorin Iacoban, fost deputat, Bogdan balaniscu, Bogdan Cojocaru, Adrian Blanaru si evident Ionut Cimpeanu.

Cristina NEGOITA , Georgian ZAMFIR

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Politicvezi toate stirile