Unul are idei, altul se lauda

29 Mai 2017 16:10

590 Vizualizari | 0 Comentarii

Loading the player...

A aparut deja disputa pe tema paternitatii proiectului privind strangerea a unui milion de semnaturi pentru realizarea mai rapida a autostrazii Iasi-Targu Mures. Primarul Mihai Chirica a anuntat campania la sfarsitul saptamanii trecute, dand de inteles ca ideea ii apartine. A aparut insa imediat replica presedintelui PMP Iasi, deputatul Petru Movila, care a spus ca el a fost cel care a avut initiativa coalizarii tuturor fortelor politice pentru acest demers, asa cum a avut-o si pe cea a proiectului de lege privind construirea autostrazii in cel mai scurt timp.

 

Primarul Mihai Chirica se promoveaza folosindu-se de proiectele altora. Asa sustine deputatul Petru Movila, care il acuza pe edil ca i-a preluat ideea strangerii unui milion de semnaturi pentru autostrada si ca a facut-o publica inainte de a se stabili si cum va fi pusa exact in practica. Chirica a anuntat campania la sfarsitul saptamanii trecute, lasand sa se inteleaga ca el ar fi initiatorul.

 

“A inceput o actiune, eu personal, impreuna cu dl Movila m-am ocupat, si l-am atras in aceasta discutie si pe dl Costel Alexe, prin care vrem sa strangem un milion de semnaturi din toata regiunea de Nord-Est. Cand vorbesc, ma gandesc si la alianta noastra, ALDE, pe care o respect foarte mult, sa strangem un milion de semnaturi din Regiunea de Nord-Est si, atentie, si judetul Mures, de peste munti, astfel incat sa putem depune un proiect de lege prin care proiectul autostrada sa devina prioritar in bugetarea Guvernului Romaniei”, a spus, pe 26 mai, primarul Mihai Chirica.

 

Numai ca presedintele PMP Iasi spune ca el a avut initiativa strangerii de semnaturi, asa cum tot el a depus si un proiect de lege in vederea construirii mai rapide a autostrazii Iasi - Targu Mures, proiect care a beneficiat de sustinerea a 70 de colegi din toate partidele.

 

“Am vorbit cu primarul Mihai Chirica, i-am explicat planul de a strange cat mai multe semnaturi care sa conteze la dezbaterea in comisii, inclusiv faptul ca sunt colegi din Targu Mures, pe traseul autostrazii, care strang semnaturi, am vorbit cu deputatul Costel Alexe, presedintele PNL Iasi, voi vorbi si cu Andrei Postolache de la , cu Cosette Chichirau de la USR, cu Varujan Vosganian de la ALDE, deci cu toti presedintii de partide din judetul Iasi. Am avut discutii cu sindicatele si deja sunt sindicate care au spus ca vor veni sa sustina acest proiect. Clar este ca la acest proiect nu concep si nu admitca safie cineva care isi asuma ideae si proiectul. Este proiectul nostru, al iesenilor” , a precizat deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

 

Deputatul Petru Movila a mai spus ca strangerea de semnaturi nu trebuie politizata, pentru ca vizeaza un proiect pe care il doresc nu doar iesenii, ci si toti moldovenii.

Madalina POPA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Politicvezi toate stirile