Vaccinul ROR ajunge la Iasi

19 Mai 2017 15:59

873 Vizualizari | 0 Comentarii

7.060 de doze de vaccin ROR (rujeola-oreion- rubeola) vor fi distribuite incepand de saptamana viitoare medicilor de familie din judetul Iasi. Dozele de vaccin vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinati, cât si pentru vaccinarea copiilor conform schemei nationale de imunizare.

Judetul Iasi sta destul de bine in privinta imunizarii copiilor impotriva rujeolei care a facut ravagii in toata tara in ultimele luni. Rata de vaccinare a copiilor este de 80 la suta, spre deosebire de procentul de sub 60 la suta intalnit in vestul tarii.

Medicii infectionisti spun ca vaccinarea este foarte importanta pentru sanatatea populatiei.

Conf.dr. Mihnea Hurmuzache, directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase: “Vaccinarea in sine, impreuna cu antibioterapia, unul dintre primele 5 evenimente importante ale secolului 20. Fara acestea doua, acum, din 8 miliarde de oamani, sau cati suntem pe planeta, probabil ca am fi fost numai vreo patru”.

La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, de la inceputul anului s-a inregistrat 18 cazuri de rujeola.

Unul dintre acestea a fost soldat cu deces la un bebelusi de 5 luni din judetul Vaslui care a luat virusul de la un copil nevaccinat. Acest fapt ii face pe medici sa lupte cat mai mult pentru a-i convinge pe parinti sa-si vaccineze copiii.

De altfel, de saptamana viitoare, medicii de familie vor primi 7.060 de doze de vaccin ROR rubeola - oreion - rujeola. La acestea se adauga inca aproximativ 1.500 de doze care erau deja la doctori. Cu alte cuinte, parintii nu au niciun motiv sa refuze imunizarea copiilor lor.

Cristina NEGOITA , Vlad SANDU

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

0 Comentarii

    Sanatatevezi toate stirile