Vor retragerea ambasadorului roman la Chisinau (VIDEO)

17 Decembrie 2013 20:50

1072 Vizualizari | 1 Comentarii

Loading the player...

Platforma Civica Actiunea 2012 cere  retragerea ambasadorului Romaniei din Republica  Moldova.

Cele peste 30 de ONG-uri care fac parte din  platforma au trimis in acest sens o solicitare  ministrului de Externe, Titus Corltean. In solititare contestatarii sustin ca de cand a fost  numit in functie, Marius Lazurca a demonstrat  incompetenta si ignoranta in respectarea  raportului special cu cel de-al doilea stat  romanesc.

Excelenta  sa,  ambasadorul  Marius   Lazurca  este  contestat de  mediul  cultural  si   asociativ romanesc din Chisinau  pentru lipsa  de implicare si de sustinere a initiativelor  romanesti. Dovada acestui fapt sta inclusiv  atitudinea ofensatoare pe care Excelenta sa a  avut-o cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei", se arata in solicitarea facuta de catre  reprezentantii Platformei Civice Actiunea 2012.

"Noi il acuzam de mai multe fapte si anume ca  a incalcat protocolul care este incheiat intre  cele doua state. De mai multe ori a facut  declaratii anti-romanesti, mai ales  cand s-a declarat fan al bisericii ortodoxe ruse", a declarat Marius-Gratian Benchea, purtator de cuvant Platforma Civica  Actiunea 2012.

Cei peste 5 000 de membri ai Platformei  Civice Actiunea 2012 vor ca functia de ambasador  in Republica Moldova sa ii revina unui persoane  mai curajoase si care sa dea dovadade mai multa  initiativa.

"Solicitam retragerea ambasadorului si  numirea unui ambasador nou,  cu   mai multa  experienta,  mai  mult  curaj,  care   sa  detina  abilitatea  de  a  conduce  activitatea  diplomatica pe un teritoriu locuit majoritar  de catre romani, care sa fie mai dinamic si care  sa gaseasca solutii de conlucrare cu  reprezentantii romanilor din Republica Moldova” se mai arata in solicitarea facuta de catre  reprezentantii Platformei Civie Actiunea 2012.

Drept raspuns la solicitarea ceruta,  reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe au  comunicat ca ambasadorul Marius  Lazurca isi indeplineste atributiile corespunzator.

"Ministerul Afacerilor Externe "nu  impartaseste aprecierile formulate in  comunicatul remis presei in data de 16  decembrie 2013 din partea unui numar de  organizatii neguvernamentale cu  privire la activitatea conducerii Ambasadei  Romaniei in Republica Moldova. Echipa  Ambasadei Romaniei in Republica Moldova isi  indeplineste activitatea in baza mandatului  incredintat, cu respectarea practicii si  a uzantelor diplomatice si tinand cont de  complexitatea mediului si a specificului  societatii din Republica Moldova", se arata intr- un comunicat semnat de reprezentantii MAE.

Dupa raspunsul primit de la oficialii romani,  reprezentantii Platformei Civice Actiunea 2012 au  declarat ca joi si vineri vor protesta in fata  sediului Ministerului Afacerilor Externe la  Bucuresti.

ADAUGA COMENTARIU

Nume

Adresa de e-mail

Comentariu

Security Code

Codul de securitate

Imagine noua

1 Comentarii

  • radu mirea

    18.12.2013 8:32 - demisia! demisia! demisia! o cer si eu un cetatean al romanie, un cetatean care-i plateste salariul acetstui nerusinat.

    Raspunde

Politicvezi toate stirile